Wereldwinkel Abcoude

Wereldkorting en Raamwinkelen
Om het jaar 2022 steengoed te beginnen, geeft Wereldwinkel Abcoude deze maand 20% wereldkorting op alle stenen beelden uit Zimbabwe.

Het in bijna onbeperkte mate voorkomen van ruwe natuursteensoorten is van doorslaggevend belang geweest voor de ontwikkeling van de beeldhouwkunst in Zimbabwe. De meest geliefde steensoort is Serpentijn. Deze steensoort is ongeveer 2,6 miljard jaar oud en komt in grote hoeveelheden voor in heel Zimbabwe. Serpentijn onderscheidt zich door zijn fijne structuur en weinig scheuren. Dit ertshoudende gesteente heeft een bruine oppervlakte kleur met veel kleurschakeringen. Het kleurverschil wordt veroorzaakt door de samenstelling van de verschillende mineralen. Naarmate de kleur donkerder is, neemt de hardheid toe. Een bijzonder harde serpentijn met een hoog ijzergehalte is Springstone. Deze soort is zonder problemen buiten te plaatsen. Gepolijst krijgt Springstone een intensieve zwarte kleur. Door serpentijn deels ruw te laten en deels te polijsten worden details als handen en gezichten prachtig geaccentueerd.

Je kunt de collectie beelden bekijken in de etalage van Wereldwinkel Abcoude en kopen via raamwinkelen. Want de Wereldwinkel bezorgt alles gewoon bij jou thuis nu je niet in de winkel kunt komen. Voor bestellingen in Abcoude en Baambrugge, stuur een bericht of bel naar 06 4656 6056
Een mooie aanleiding dus voor een wandeling en bel gerust voor meer informatie of bestellen.
Wereldwinkel Abcoude, Brugstraat 9, 1391 GH Abcoude,
telefonisch te bereiken op 06 4656 6056
ook te volgen op Facebook, Instagram en Twitter