Pastoor den Hartog

In 1973 geboren in het Gelderse Culemborg. Van jongs af aan ben ik bij de kerk betrokken. Als misdienaar, bij het jongerenkoor en later als lector en acoliet. Als vrijwilliger heb ik vanuit de parochie verschillende jongerenreizen en bedevaarten mogen begeleiden. In de parochie is het ook waar ik mijn roeping heb mogen ontdekken.

In september 2011 ben ik met de priesteropleiding op Bovendonk, het seminarie voor late roepingen, gestart. Op dat moment werkte ik als accountmanager bij een automatiseringsbedrijf. Ik had een rijk sociaal leven en speelde in een bluesband.
Maar God had een ander plan met mij. Na een periode van onderscheiding durfde ik de stap te maken naar de priesteropleiding. Na zes jaar studie en vorming ben ik op zondag 21 mei 2017 in de kapel van Bovendonk diaken gewijd en op zaterdag 11 november 2017 ben ik door kardinaal Eijk tot priester gewijd in de Kathedraal van Utrecht.
Na drieënhalf jaar met veel plezier in de Achterhoek actief te zijn geweest mag ik nu in de R.K. Parochie St Jan de Doper – Vecht en Venen als pastoor aan de slag.

Mijn spiritualiteit kan ik hebt beste omschrijven als ‘handen gevouwen en handen uit de mouwen’ en mijn levensmotto ontleen ik aan psalm 40 ‘Hier ben ik God, Uw wil te doen is mijn vreugde’.
Vanuit het gebed, dat de basis en het fundament is, voor de relatie met God zijn we geroepen om erop uit te gaan. God herkennen in het dagelijks leven en Hem ervaren in de vreugde van het bedienen van de sacramenten en de werken van Barmhartigheid.
Het is een weerbarstige tijd in de Kerk, maar ik geloof dat “Jezus Christus is dezelfde, gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid” (Heb 13, 8). Het is een veranderende Kerk maar de liefde van God, de vreugde van het Evangelie en Jezus Christus zullen hetzelfde blijven. Ik kijk uit naar de vele, mooie ontmoetingen.

U kunt mij bereiken via mailadres: en via telefoonnummer: 06-57 33 03 30