Geloofsgemeenschap Johannes de Doper

Mededelingen zondag 17 september

Zondag 17 september zal er om 10 uur een oecumenische vredesdienst worden gehouden in de Pauluskerk, er is dan geen viering in onze kerk.

Nieuwsbrief vanuit parochiebestuur en pastoraal team

Door het parochiebestuur en pastoraal team is er een nieuwe beleidsnota gepubliceerd. Klik hier voor de nieuws brief.  

Uitnodiging Indië herdenking 2023

Op 15 augustus a.s. wordt landelijk het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands Indië herdacht. Ook dit jaar zal in de Pauluskerk in Breukelen een herdenkingsbijeenkomst worden georganiseerd om alle slachtoffers van het geweld tijdens en na de Japanse bezetting te gedenken. Dit jaar is het thema van de herdenking: Vertel jouw verhaal! […]

Nieuwe edities van parochieblad ONE en ‘Los’bandig zijn op de website geplaatst

Er is een nieuwe versie van ‘Los’bandig  (nr. 5 – 2023 sep-okt) en ONE op de website geplaatst. Hierin zijn de vieringen voor de komende tijd vermeld. Voor ‘Los’bandig klik hier Voor de ONE klik hier

Website vernieuwd – onderdeel van de parochiewebsite

De website van onze geloofsgemeenschap is vernieuwd en ondergebracht in de parochiewebsite. De link naar de website www.parochiebreukelen.nl blijft actief, u wordt automatisch doorgestuurd.

Onthulling gedenksteen Bonifatius in Breukelen

Op zaterdagmiddag 22 mei a.s. wordt in een buitenmuur van de Pieterskerk in Breukelen een gevelsteen onthuld om de zendeling Bonifatius te herdenken. Het monument is een initiatief van de werkgroep “1300 jaar Bonifatius Breukelen/Woerden”. Voorafgaand aan de onthulling vindt in de kerk een kort programma plaats met een optreden van Toneelgroep Maarssen 32 en […]

Locatieraad

Voorzitter
Hr. Thoon JongeriusLees meer
Secretaris
Mw. Lies van den HovenLees meer
Penningmeester
Hr. Ed MiddelweerdLees meer
Gebouwenbeheer
Hr. Arthur DijkhuizenLees meer
`

Pastoraatsgroep

Liturgie
Mw. Lies van den Hoven

Lees meer
Gemeenschaps-opbouw
Mw. Sophie Koster

Lees meer

Diaconie
vacature

Meldt u aan !

Lees meer

Catechese
vacature

Meldt u aan!

Lees meer


Welkom

Parochie St. Jan de Doper
Geloofsgemeenschap H. Johannes de Doper-Breukelen

Welkom op de website van de Geloofsgemeenschap H. Johannes de Doper-Breukelen van de St. Jan de Doperparochie-Vecht en Venen.
Op deze website willen wij u enige informatie geven over onze geloofsgemeenschap.

Via de menukeuze in de linker kolom kunt u uitgebreide informatie opvragen over verschillende onderwerpen.

De parochie St. Jan de Doper is in 2010 ontstaan uit een fusie van de parochies van Abcoude, Breukelen, De Hoef, Kockengen, Loenen aan de Vecht, Maarssen, Maarssenbroek, Mijdrecht/Wilnis en Vinkeveen/Waverveen. De geloofsgemeenschap Breukelen bestaat uit inwoners van het dorp Breukelen. Ook inwoners van de buurtschappen Oud Aa, Kortrijk, Portengen-Noord en Nieuwer ter Aa en een deel van Nieuwersluis behoren tot onze geloofsgemeenschap. Deze woonkernen maken deel uit van de Gemeente Stichtse Vecht.

Heeft u vragen, suggesties en/of opmerkingen over onze site, dan kunt u een e-mail sturen naar de Johannes de Doper geloofsgemeenschap.