Geloofsgemeenschap O.L.V Tenhemelopneming

Welkom bij de R.K. Geloofsgemeenschap Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming te Kockengen.
Onze gemeenschap is één van de acht geloofsgemeenschappen van de R.K. Parochie St Jan de Doper – Vecht en Venen.


Maria Tenhemelopneming

Wij vieren Maria Tenhemelopneming op zondag 18 augustus in de eucharistieviering om 9:30 uur, met pastoor Den Hartog als voorganger. Onze kerk is aan Maria gewijd, dus deze viering wordt weer extra feestelijk. Dit jaar hebben we een bijzondere verrassing voor onze geloofsgemeenschap. Nieuwsgierig? Kom naar de viering en je komt het te weten! De […]

Kom paaseieren zoeken!

De paashaas gaat dit jaar op ons kerkplein heel veel paaseieren verstoppen! Die gaan we op tweede paasdag, 10:00 uur, samen zoeken. Kom je ook? Naast het paaseieren zoeken lezen we een paasgedicht voor, zingen we liedjes en zijn er kleurplaten om mooi te versieren. Jullie (groot)ouders zijn uiteraard ook van harte welkom; voor hen is er […]

The Passion

Jong van Hart, het koor uit Kamerik o.l.v. Marcel Kooijman, zingt op Goede Vrijdag in onze kerk The Passion. De kruisweg van Jezus wordt aangrijpend verhaald in teksten en liederen. U bent van harte uitgenodigd om deze indrukwekkende viering mee te beleven op 29 maart 2024, 19:00, in onze O.L.V. Tenhemelopnemingkerk in Kockengen. De toegang […]

Kinderkerstviering tweede kerstdag, 10.30 uur

Graag nodigen wij u uit om samen met uw (klein)kinderen op tweede kerstdag, dinsdag 26 december, de kerststal in de Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming kerk aan de Heicop te komen bekijken en samen enkele kerstliedjes te zingen. Ook wordt er een kerstverhaal  voorgelezen. De kinderen kunnen daarna een kaarsje aansteken en een kleurplaat inkleuren onder […]

Kerstwandeling vrijdag 22 december, 16.00 uur

Een kerstwandeling kun je op vele manieren doen: Een wandeling met kerst maken om even tot rust te komen. – Met kerst samen met je gezin en/of naasten, geliefden een rondje lopen. – Een wandeling maken en dan aan het verleden denken hoe kerst ontstaan is en wat de betekenis van kerst is. – Of […]
Kerstconcert 2023

Kerstconcert donderdag 14 december 20.00 uur

Donderdagavond 14 december om 20.00 uur geeft het ROM-koor met medewerking van het Kockengens Blazers Ensemble in onze kerk een kerstconcert. Toegang € 7,00 – kinderen t/m 12 jaar gratis.

Red Wednesday – 22 november 2023

Voor het derde jaar op rij deed onze kerk mee aan RedWednesday©. Met de hulp van Ruud van Leeuwen werd de kerk wederom prachtig in het rode licht gezet.

Twee gedecoreerden!

Op 26 april 2023 kregen – zeer verdiend – twee leden van onze geloofsgemeenschap uit handen van burgemeester Reinders een lintje vanwege hun bijzondere verdiensten voor Kockengen, namelijk Wil Hilhorst en Mies van Zanten.

In memoriam Ruud Kwakkenbos (1959 – 2022)

Op vrijdag 23 september 2022 is Ruud Kwakkenbos thuis overleden. Op donderdag 29 september 2022 om 19:00 uur is er in onze kerk een avondwake met condoleren na afloop. De viering ten afscheid is op vrijdag 30 september 2022 om 14:30 uur, waarna Ruud zal worden begraven op het kerkhof aan de Dreef.

Actie voor vluchtelingen uit de Oekraïne

Thea en Koos Segers doen een oproep voor hulp aan de vluchtelingen uit de Oekraïne. Ze nemen zelf het voortouw door aan een aantal van hen onderdak te bieden. Lees hun boodschap en help mee!

Passieconcert ‘Via Crucis’ van Franz Liszt

2 april 2022, 20.00 uur – Het bekende vocaal ensemble Voces Lauri verzorgt in de O.L.V. Tenhemelopnemingkerk Kockengen een passieconcert, waarin de Via Crucis van Franz Liszt centraal staat.

De klok luidt voor Oekraïne

2 maart 2022, 17.15 – Op initiatief van de Raad van Kerken in Nederland luidt locatieraadvoorzitter Koos Segers een kwartier lang onze kerkklok om solidariteit met het volk van de Oekraïne te tonen.

We mogen weer!

De Nederlandse bisschoppen hebben besloten om de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholieke Kerk met ingang van 26 januari 2022 te versoepelen.
Kerstcollecte 2021

Extra Kerstcollecte succesvol

De extra collecte met Kerstmis voor een opvanghuis voor zwangere vrouwen in Zimbabwe heeft het mooie bedrag van bijna € 400 opgebracht!

Avondvieringen voorlopig niet toegestaan

De bisschoppen hebben in verband met de coronapandemie besloten om voorlopig alleen vieringen en andere kerkelijke activiteiten (met uitzondering van online activiteiten) tussen 05:00 en 17:00 toe te staan.

Red Wednesday

#RedWednesday viel dit jaar op woensdag 24 november. ‘Kerk in Nood’ vraagt op deze dag aandacht voor de vrijheid van alle mensen – in het bijzonder de zwaar vervolgde groep Christenen – om te geloven wat zij willen. 

Aanmelden voor vieringen in de Kerstperiode

In onze kerk hebben we met inachtneming van de 1 ½ meter maatregel 68 plaatsen beschikbaar. Voor de vieringen van Kerstavond tot en met de Nieuwjaarszondag schiet het aantal beschikbare plaatsen wellicht tekort. Daarom moet u zich vooraf aanmelden als u in deze periode een bepaalde viering wilt bijwonen.

Nieuwe corona-regels november 2021

De bisschoppen hebben in het licht van de nieuwe corona-golf de richtlijnen voor de vieringen weer aangescherpt. Lees hier de huidige stand van zaken.

Kerkhof Wagendijk

Verslag door Ad van Dongen van de open dag op 31 oktober 2021.
GSV

Maria-concert op 17 oktober

Op zondagmiddag 17 oktober 2021 om 3 uur ‘s middags verzorgt het Woerdens Vocaal Ensemble in onze kerk een Maria-concert.