Geloofsgemeenschap O.L.V Tenhemelopneming

Welkom bij de R.K. Geloofsgemeenschap Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming te Kockengen.
Onze gemeenschap is één van de acht geloofsgemeenschappen van de R.K. Parochie St Jan de Doper – Vecht en Venen.


Twee gedecoreerden!

Op 26 april 2023 kregen – zeer verdiend – twee leden van onze geloofsgemeenschap uit handen van burgemeester Reinders een lintje vanwege hun bijzondere verdiensten voor Kockengen, namelijk Wil Hilhorst en Mies van Zanten.

In memoriam Ruud Kwakkenbos (1959 – 2022)

Op vrijdag 23 september 2022 is Ruud Kwakkenbos thuis overleden. Op donderdag 29 september 2022 om 19:00 uur is er in onze kerk een avondwake met condoleren na afloop. De viering ten afscheid is op vrijdag 30 september 2022 om 14:30 uur, waarna Ruud zal worden begraven op het kerkhof aan de Dreef.

Actie voor vluchtelingen uit de Oekraïne

Thea en Koos Segers doen een oproep voor hulp aan de vluchtelingen uit de Oekraïne. Ze nemen zelf het voortouw door aan een aantal van hen onderdak te bieden. Lees hun boodschap en help mee!

Passieconcert ‘Via Crucis’ van Franz Liszt

2 april 2022, 20.00 uur – Het bekende vocaal ensemble Voces Lauri verzorgt in de O.L.V. Tenhemelopnemingkerk Kockengen een passieconcert, waarin de Via Crucis van Franz Liszt centraal staat.

De klok luidt voor Oekraïne

2 maart 2022, 17.15 – Op initiatief van de Raad van Kerken in Nederland luidt locatieraadvoorzitter Koos Segers een kwartier lang onze kerkklok om solidariteit met het volk van de Oekraïne te tonen.

We mogen weer!

De Nederlandse bisschoppen hebben besloten om de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholieke Kerk met ingang van 26 januari 2022 te versoepelen.
Kerstcollecte 2021

Extra Kerstcollecte succesvol

De extra collecte met Kerstmis voor een opvanghuis voor zwangere vrouwen in Zimbabwe heeft het mooie bedrag van bijna € 400 opgebracht!

Avondvieringen voorlopig niet toegestaan

De bisschoppen hebben in verband met de coronapandemie besloten om voorlopig alleen vieringen en andere kerkelijke activiteiten (met uitzondering van online activiteiten) tussen 05:00 en 17:00 toe te staan.

Red Wednesday

#RedWednesday viel dit jaar op woensdag 24 november. ‘Kerk in Nood’ vraagt op deze dag aandacht voor de vrijheid van alle mensen – in het bijzonder de zwaar vervolgde groep Christenen – om te geloven wat zij willen. 

Aanmelden voor vieringen in de Kerstperiode

In onze kerk hebben we met inachtneming van de 1 ½ meter maatregel 68 plaatsen beschikbaar. Voor de vieringen van Kerstavond tot en met de Nieuwjaarszondag schiet het aantal beschikbare plaatsen wellicht tekort. Daarom moet u zich vooraf aanmelden als u in deze periode een bepaalde viering wilt bijwonen.

Nieuwe corona-regels november 2021

De bisschoppen hebben in het licht van de nieuwe corona-golf de richtlijnen voor de vieringen weer aangescherpt. Lees hier de huidige stand van zaken.

Kerkhof Wagendijk

Verslag door Ad van Dongen van de open dag op 31 oktober 2021.
GSV

Maria-concert op 17 oktober

Op zondagmiddag 17 oktober 2021 om 3 uur ‘s middags verzorgt het Woerdens Vocaal Ensemble in onze kerk een Maria-concert.

Maria Tenhemelopneming

  Op 15 augustus vieren wij het feest van Maria Tenhemelopneming. Maria is de patrones van onze kerk. Daarom zal viering van zondag 15 augustus 2021 een extra feestelijk tinje krijgen.

Bedevaartsoord Kockengen

Onderstaand artikel stond onlangs in het tijdschrift van de Historische Kring Breukelen. Wij kregen toestemming van de auteur om het op de website te plaatsen, waarvoor dank.

Corona-maatregelen vanaf 26 juni 2021

Vanaf 26 juni zijn veel corona-maatregelen vervallen of versoepeld. De bisschoppen hebben een nieuw protocol gepubliceerd.

Bisschoppen vertellen over Pasen

In een serie van acht filmpjes geven de Nederlandse bisschoppen op een persoonlijke manier uitleg bij onderdelen en elementen uit de Paastijd, steeds aan de hand van vier vragen.

28 maart 2021 12.00 uur: Orgelconcert James Pollard

Het ROM-koor uit Mijdrecht viert hun 35-jarig jubileum. Een concert verzorgen ter gelegenheid van dit jubileum is op dit moment vanwege de corona-maatregelen uiteraard niet mogelijk. Als alternatief geeft hun pianist James Pollard een orgelconcert vanuit onze kerk, want hij is zeer enthousiast over ons Maarschalkerweerd orgel uit 1894.

Proef met live streaming

Vanwege de corona-maatregelen mogen er bij een viering maar dertig (vooraf aangemelde) bezoekers aanwezig zijn. Dit betekent dat velen op zondag noodgedwongen niet naar de kerk kunnen komen om een viering bij te wonen. Om teleurstellingen te voorkomen zijn we vanaf 28 februari 2021 gestart met een proef: het live uitzenden van de zondagse vieringen […]