Geloofsgemeenschap O.L.V Tenhemelopneming

Welkom bij de R.K. Geloofsgemeenschap Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming te Kockengen.


GSV

Maria-concert op 17 oktober

Op zondagmiddag 17 oktober 2021 om 3 uur ’s middags verzorgt het Woerdens Vocaal Ensemble in onze kerk een Maria-concert.

Bedevaartsoord Kockengen

Onderstaand artikel stond onlangs in het tijdschrift van de Historische Kring Breukelen. Wij kregen toestemming van de auteur om het op de website te plaatsen, waarvoor dank.

Maria Tenhemelopneming

  Op 15 augustus vieren wij het feest van Maria Tenhemelopneming. Maria is de patrones van onze kerk. Daarom zal viering van zondag 15 augustus 2021 een extra feestelijk tinje krijgen.

Corona-maatregelen vanaf 26 juni 2021

Vanaf 26 juni zijn veel corona-maatregelen vervallen of versoepeld. De bisschoppen hebben een nieuw protocol gepubliceerd.

Bisschoppen vertellen over Pasen

In een serie van acht filmpjes geven de Nederlandse bisschoppen op een persoonlijke manier uitleg bij onderdelen en elementen uit de Paastijd, steeds aan de hand van vier vragen.

28 maart 2021 12.00 uur: Orgelconcert James Pollard

Het ROM-koor uit Mijdrecht viert hun 35-jarig jubileum. Een concert verzorgen ter gelegenheid van dit jubileum is op dit moment vanwege de corona-maatregelen uiteraard niet mogelijk. Als alternatief geeft hun pianist James Pollard een orgelconcert vanuit onze kerk, want hij is zeer enthousiast over ons Maarschalkerweerd orgel uit 1894.

Proef met live streaming

Vanwege de corona-maatregelen mogen er bij een viering maar dertig (vooraf aangemelde) bezoekers aanwezig zijn. Dit betekent dat velen op zondag noodgedwongen niet naar de kerk kunnen komen om een viering bij te wonen. Om teleurstellingen te voorkomen zijn we vanaf 28 februari 2021 gestart met een proef: het live uitzenden van de zondagse vieringen […]

Viering zondag 7 februari gaat niet door

In verband met de extreme weersomstandigheden is deze viering afgelast.

Installatie pastoor Ronald den Hartog

Op vrijdag 5 februari 2021 wordt Ronald den Hartog in een feestelijke viering geïnstalleerd als de nieuwe pastoor van de RK parochie St. Jan de Doper – Vecht en Venen.