Jaarlijkse activiteiten

Kledingactie
Ieder jaar in maart organiseert de Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus in Abcoude en Baambrugge een inzameling van gebruikte kleding, textiel en schoenen ten behoeve van Sam’s Kledingactie (voorheen Stichting Mensen in Nood). Na uitgebreide publicatie plaatsen veel huishoudens op zaterdagmorgen voor 10.00 uur de kleding in plastic zakken bij de voordeur. Een grote groep chauffeurs en dragers zamelen tussen 10.00 en 12.00 uur deze zakken in. In de afgelopen jaren leidde dit tot grote hoeveelheden kleding en textiel: 8.000-12.000 kg per jaar. Bewaart u uw gebruikte kleding en textiel voor dit doel?

Zieken- en ouderenzondag
Ieder jaar in september is er zieken- en ouderenzondag. Naast de viering kunnen alle genodigden
genieten van een kopje koffie of thee na afloop en krijgen ze een lunch geserveerd. Ook is er na afloop altijd een leuke attentie.

 

Diaconie Fair
Al weer enkele jaren organiseren we in oktober/november na de zondagse viering een ‘Diaconie Fair’. Parochianen leveren zelfgemaakte etenswaren (jams, chutneys, cakes, taarten, stoofpeertjes, etc.) en producten van handvaardigheid, die weer door andere parochianen en gasten worden gekocht. De opbrengst van de Fair gaat steevast naar een goed doel. Van elkaar, voor elkaar; met elkaar voor anderen!

Cosmas en Damianusfeest
Het feest van onze patronen HH. Cosmas en Damianus valt op 26 september. De zondag daarvoor of daarna vieren wij dit feest met een feestelijke (eucharistie)viering gevolgd door een feestelijk samenzijn in ’t Trefpunt. Het kerkgebouw krijgt bij deze gelegenheid een extra intensieve schoonmaakbeurt en het koor dat de viering muzikaal opluistert, zet zich nog meer in dan anders. De viering wordt traditioneel geëindigd met ons eigen ‘Cosmas en Damianuslied’.