Nieuwsupdate Benin Ami

Met trots kunnen we namens onze partner in Benin, ONG-EBEI, melden dat het dak van de begane grond op de school zit.

De bouw van de school in Bérécingou, regio Atacora in het noorden van Benin heeft u met uw gift mede mogelijk gemaakt. Daarvoor willen wij u heel hartelijk bedanken.

In september vertelde we u over de start van de bouw van de school. In bijgevoegde nieuwsbrief vertellen we meer over de voortgang. En deze keer stellen we bestuurslid Guy N’Tcha van ONG-EBEI (‘Organisation Non-Gouvernementale Éduquer pour le Bien-Être Intégral’) aan u voor. Ook stellen we u voor aan Laurens Nijzink, de nieuwe voorzitter van BeninAmi.

Stichting BeninAmi helpt partnerorganisatie ONG-EBEI (‘Organisation Non-Gouvernementale Éduquer pour le Bien-Être Intégral’) in Benin door financiële middelen te zoeken om hen te helpen bij de bouw van de school. Pastor Augustin N’Dah, bestuurslid van BeninAmi werkzaam in Amsterdam-Zuidoost, is momenteel met sabbatical in Benin. Hij kent de bestuursleden van ONG-EBEI en is de spil tussen Benin en Nederland.

Naast een schoolgebouw zijn leerkrachten, meubilair en ander onderwijsmateriaal nodig. We zijn nu op zoek naar partners die voor de komende drie jaar het onderwijs mede willen ondersteunen. Daarna zal de school zelfstandig draaien. En we zoeken financiën voor de bouw van het sanitairgebouw. Over de voortgang hiervan hopen we u in een volgende nieuwsbrief te vertellen.

Nogmaals heel hartelijk dank voor uw steun!

En voor nu wensen wij u fijne feestdagen en een goed begin van 2024.