Bezoekgroep

Deze groep gaat op gezette tijden bij andere parochianen op bezoek. In ieder geval met kerstmis en Pasen, tussendoor indien gewenst en op afspraak, of bij bijzondere gelegenheden. De gasten krijgen dan een attentie. Dat is de ene keer een bloemetje, dan eens een doosje bonbons en met kerstmis vaak iets wat bij kerst past, maar het gaat uiteindelijk natuurlijk om het bezoekje, om contact met de geloofsgemeenschap. Ook bezoeken we parochianen in het ziekenhuis of in een verpleeghuis.(als wij het tenminste krijgen doorgegeven).
Vroeger heette het de ziekenbezoekgroep. Maar we hebben dat “zieken” weggelaten. Wij willen er zijn voor alle parochianen die prijs stellen op een bezoekje van iemand van de parochie.
We horen vaak zeggen: “We zien nooit iemand van de kerk”. En dan bedoelen de mensen meestal een pastor. Ja, en die zijn er tegenwoordig niet meer in overvloed. Daarom hebben leken voor een groot deel het bezoekwerk overgenomen. Jammer genoeg zien sommige mensen dat dan toch niet als “van de kerk”.
Als mensen echt een pastor willen spreken geven we dat door. En gelukkig is onze contactpastor Jos van Os, een man die altijd open staat voor vragen en als het enigszins kan komt hij ook voor een bezoek.
Ook heeft de bezoekgroep aandacht voor mantelzorgers. Met mantelzorgdag krijgen ook zij een kleine attentie.