Nieuwsupdate Benin Ami, mei 2024

Het begon met een droom van een groep studievrienden in het noorden van Benin (West-Afrika): een school bouwen Berecingou in de regio Atacora. En nu kunnen we u met trots melden dat er wordt gebouwd. In deze nieuwsbrief vertellen we u over het bezoek aan de school van onze penningmeester Max Verbeek. Samen met ons bestuurslid Augustin N’DAH en enkele leden van partnerorganisatie ONG-EBEI heeft hij in Benin verschillende bezoeken afgelegd.

Stichting BeninAmi helpt partnerorganisatie ONG-EBEI (‘Organisation Non-Gouvernementale Éduquer pour le Bien-Être Intégral’) in Benin door financiële middelen te zoeken om hen te helpen bij de bouw van de school. Pastor Augustin N’Dah, bestuurslid van BeninAmi werkzaam in Amsterdam-Zuidoost, is momenteel met sabbatical in Benin. Hij kent de bestuursleden van ONG-EBEI en is de spil tussen Benin en Nederland.

Met dank aan de financiële steun van verschillende fondsen, donateurs en een aantal kerken, waaronder de Diaconie van de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert, De Dominicuskerk in Amsterdam, R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen, PCI van Sint Jan Geboorte uit Kudelstaart en de Diaconie van de Protestantse Gemeente Ransdorp-Holysloot, staat er inmiddels een watertoren en wordt er gebouwd aan de begane grond van de school.

Een gift is van harte welkom.

Collectetip! Naast een schoolgebouw zijn leerkrachten, meubilair en ander onderwijsmateriaal nodig. We zijn nu op zoek naar partners die het onderwijs mede willen ondersteunen voor de eerste drie jaar. Daarna moet de school zelfstandig draaien. Verder zoeken we nog financiering de sanitaire voorzieningen en voor een graanmolen. In bijgevoegde nieuwsbrief leest u meer over de voortgang van het project.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur van BeninAmi

Yvonne Teitsma,

bestuurslid

communicatie & fondsenwerving