Kijk- en geloofstafel: Vrede-een geranium-een kruisje-een nestje

Ondanks alle berichten over oorlogen, vluchtelingen en groeiende polarisatie zijn er ook veel bijzondere en mooie dingen die gebeuren op het gebied van de vrede.

Een geranium is een gewone bloem, net als voor ons in Nederland bijna gewoon en vanzelfsprekend is dat we in een land wonen waar geen oorlog woedt.

Voormalig kindsoldaten uit Liberia maken van kogelhulzen kleine koperen kruisbeeldjes. Ze worden aan toeristen verkocht en zo kunnen zij in hun onderhoud voorzien.

Een nest met een vogel en vogeleitjes laat zien hoe kwetsbaar de natuur is. Net als de vrede iets kwetsbaars is. Die moet je koesteren en behoeden.

Op deze manier maak je dus een variant op het beeld van “zwaarden die omgesmeed kunnen worden tot ploegijzers en speerpunten tot sikkels” waar al in de bijbel over wordt gesproken. (Jesaja 2,4)

Als u in de kerk bij de geloofstafel staat, kunt u – als het lichtje brandt – een vredeswens doen of bidden voor de vrede in de wereld.

Ook liggen er exemplaren van het gedicht van Kris Gelaude om mee te nemen. Om thuis nog eens te overdenken of te mediteren.

 

 

 

 

 

Achter in de kerk, bij het Antoniusbeeld verzorgen Els van der Wielen en Loes Bank de kijk- en geloofstafel. Iedere keer een ander thema. De moeite waard om eens een kijkje te nemen.