Wereldwinkel – De wereld in je tuin

Wanneer de zon eens niet schijnt kun je toch heel vrolijk worden van de kleurrijke Dolores bloempotten uit Mexico. In Wereldwinkel Abcoude vind je deze keramieken in allerlei soorten en maten. Je krijgt er deze maand bovendien 20% korting op.

De bloempotten worden door vrouwen met de hand gedecoreerd waardoor ieder product uniek is. De schildertechniek komt oorspronkelijk uit Noord Afrika en is zo’n 500 jaar geleden door de Spanjaarden naar Mexico gebracht. Generaties lang zijn de kleurstellingen verder ontwikkeld waarbij de vrolijke Mexicaanse invloed zichtbaar is. De bloempotten worden op 1200 graden gebakken en kunnen zowel binnen als buiten in de tuin de boel flink opvrolijken. Er zijn bijpassende onderschotels.

Lupida en Toño hebben het familiebedrijf gereorganiseerd waarbij veel aandacht voor sociaal en verantwoord ondernemen. De werknemers, voornamelijk vrouwen hebben een schone en beschutte ruimte om te werken en er zijn regelingen voor  kinderopvang. Het zware werk zoals het gieten van de artikelen en het laden van de ovens wordt door mannen gedaan. Er is een transparante administratie en er wordt een beleid ontwikkeld gericht op duurzaamheid.

In Wereldwinkel Abcoude vind je nog veel meer voor de tuin. De collectie scrap (gerecycled ijzer) watervogels uit Zimbabwe wordt voortdurend aangevuld. Van eend, zwaan tot zelfs een lepelaar staan voor de winkel te pronken.

Wereldwinkel Abcoude, Hoogstraat 1A tel. 0294-284394.

Ook op Facebook klik hier  en Instagram klik hier