jeugdcatechese

In de Heilig Hartkerk (Maarssen-dorp) wordt er dit schooljaar (2021-2022) weer catechese gehouden voor de kinderen uit Maarssen en omgeving.

Tijdens deze catechese zullen de kinderen stap voor stap de Bijbel en het Katholieke geloof verkennen. En onderweg veel te beleven en te doen! Tijdens de bijeenkomsten is er tijd voor een Bijbelverhaal, gebed en gezellig knutselen of een spelletje spelen.

Door het coronavirus gaat er een en ander de komende tijd anders uitzien dan normaal. Maar laten we proberen zoveel als mogelijk samen Kerk te zijn!

Jeugd Catechese of Tiener Catechese?

Jeugd Catechese is voor kinderen van (ongeveer) 5 t/m 12 jaar oud). We streven (afhankelijk van aanmeldingen) naar een verdeling van de groep kinderen over drie leeftijdscategorieën (4-6 jarigen, 7-9 jarigen, 10-12 jarigen).

Voor kinderen die graag de Eerste Heilige Communie willen ontvangen, is Catechese een goede start! We raden het aan om kinderen minstens 1 jaar vóór het jaar waarop ze de Eerste Communie zullen ontvangen te laten inschrijven voor Catechese, (uiteraard is dit geen verplichting!). Op deze manier krijgen de kinderen een solide basis in het geloof om goed te begrijpen wat de Eerste Heilige Communie betekent.

En voor de tieners (tussen 13 en 18) is er ook Tiener Catechese!

Dit is een nieuw project voor tieners. De bedoeling is dat maandelijks er een bijeenkomst gehouden wordt, speciaal voor tieners uit Maarssen (en omgeving). Naast verdieping en de mogelijkheid tot het stellen van vragen is er volop tijd voor ontspanning en gezelligheid. Je kunt er meer leren over wie God is en wat het geloof inhoudt. Zo ga je, samen met leeftijdsgenoten, ontdekken wat het voor jou persoonlijk kan betekenen om gelovig te zijn. Dit gaan we natuurlijk ook zo nu en dan omzetten in daden – goede werken doen voor anderen.

Deze tienergroep is gericht op tieners in de leeftijd van 13-18 jaar. Neem dus gerust je vrienden, broers of zussen in die leeftijd mee!
De bijeenkomsten zijn gratis, maar door het coronavirus protocol aanmelding hiervoor is verplicht. Het is ook wel handig voor ons om van tevoren een beetje een idee te hebben van het aantal tieners dat we kunnen verwachten. Dus als je toch al weet dat je komt, graag even laten weten via .

Iedereen is van harte welkom!

Waar en wanneer?

Jeugd Catechese: 
Per schooljaar komen we 12 keer bij elkaar: (Vrijdag om 18.45 uur)
De bijeenkomsten beginnen om 18.45 uur, in de pastorie van de Heilig Hartkerk in Maarssen, en hebben een tijdsduur van ongeveer 60 minuten.

Tiener Catechese:
De bedoeling is een keer per maand, de eerste donderdag van de maand van 19.30 tot 21.00 uur, bijeen te komen. Er is dan tijd om spellen te doen, luisteren naar een praatje, meer te leren over God en het geloof, filmpje te kijken, samen bidden etc.

Lesmethode

We gebruiken o.a. de methode ‘Het Licht op ons pad’. Deze complete katholieke methode maakt het eenvoudig om kinderen en jongeren steeds iets nieuws te laten ontdekken uit de geloofsschat, passend bij hun leeftijd.

Graag tot ziens!
J.D. Escartín
Team Jeugd Catechese (Maarssen e.o.)