Koor Moea

Gemengd koor Moea

Moea (Afrikaans) betekent: wind, vuur, geest en dat proberen we onder leiding van onze dirigente Dorie van Wegen te laten horen.

We worden op de piano ondersteund door onze pianiste Toko Tsuchiya.

Moea is opgericht in juni 1978 en bestaat dus al ruim 45  jaar.

We hebben nu (oktober 2023) 32 enthousiaste leden en verzorgen ongeveer ééns in de twee weken de muzikale ondersteuning van de vieringen in onze Verrijzenisgemeenschap in Maarssenbroek.

We repeteren elke week op de woensdagavond van 19.45 – 21.45 uur in de kerk. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit teksten van Huub Oosterhuis op muziek gezet door o.a. Antoine Oomen en Tom Löwenthal. Deze combinatie is geweldig: door de prachtige en passende muziek worden de teksten van Huub Oosterhuis nog verder opgetild! Ook zingen we graag liederen van het Nieuw Liedfonds. Per jaar studeren we een aantal nieuwe liederen in terwijl het ‘oude’ repertoire ook zeker aan bod komt!

Als koor hebben wij een aantal jaren geleden een nieuw soort viering ontwikkeld: vier keer per jaar hebben we de Woord- en Liedviering.

Zeker de moeite waard om eens te komen luisteren en mee te zingen! Op de website staan deze vieringen vermeld in de agenda.

Naast het ondersteunen van de vieringen hebben we ook regelmatig andere activiteiten; zoals een High tea, Triviant-spel, Pubquiz of een Bezinningsdag.

Zing je graag en wil je met ons meedoen? Of wil je nog wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar Ingrid van Gaans ().

Je kunt altijd vrijblijvend een repetitie bijwonen: je bent van harte welkom!

Hartelijke groeten, Ingrid van Gaans, voorzitter Moea