Actie Kerkbalans – Periodiek Schenken

Actie Kerkbalans 2023 ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’.

In januari doet onze geloofsgemeenschap mee aan de Actie Kerkbalans 2023. Tijdens deze actieperiode zullen we u als kerkleden om een financiële bijdrage vragen, zodat we ook in 2023 kunnen doen waar we als kerk voor staan. Het thema van de Actie is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’.

Want ook in de toekomst willen we samen kerk-zijn en naar elkaar omzien. Van betekenis zijn voor mensen die verdieping en ontmoeting zoeken. Uitnodigend zijn voor jonge mensen die hun leven nog voor zich hebben.

Daar hebben we uw steun bij nodig. Want als kerk krijgen we geen subsidie. De financiële bijdrage van onze leden is noodzakelijk om te kunnen bestaan. Vandaar dat we onze parochianen ieder jaar om een bijdrage vragen.

Wij willen alle parochianen heel erg bedanken voor het resultaat van afgelopen jaar. Helaas was de opbrengst minder dan het jaar daarvoor, maar gezien alle prijsstijgingen is dat ook wel te begrijpen.

Dit jaar wordt een zwaar jaar voor ons. De energiekosten zijn bijna verdriedubbeld en is een grote kostenpost geworden. Wij zullen moeten gaan interen op de reserves die normaal bedoeld zijn voor groot onderhoud.

Het bestuur beseft dat ook de energielasten zwaar drukken op de schouders van de parochianen, maar toch hopen wij dat uw de kerkbalans niet wil vergeten. Voor de komende KERKBALANS worden de enveloppen op zaterdag 14 januari rond gebracht en de week daarna weer opgehaald.

Wij rekenen op uw bijdrage en zeggen u bij voorbaat veel dank.

Penningmeester Adri Rijnbeek.

U kunt hier de betaling van de Actie Kerkbalans doen. Dat kan ook in termijnen. U geeft dan met de eerste betaling een machtiging af voor alle bedragen, die worden dan automatisch van uw bankrekening geïncasseerd.

U kunt gebruik maken van de fiscaal interessante mogelijkheid om periodiek te schenken. U gaat dan een verbintenis aan voor 5 jaar.

U kunt er hier meer over lezen.

Als u hiervoor kiest, ontvangt u een overeenkomst van onze penningmeester.