Eerste Communie bij ons

Het pastoraal team heeft besloten de voorbereidingen op de Eerste Heilige Communie te gaan opstarten nu de coronamaatregelen dat weer toelaten.

Zoals het er nu naar uitziet, zullen de Eerste Communievieringen plaatsvinden op

zondag 15 mei 2022 in de H. Hart van Jezuskerk in Maarssen voor de geloofsgemeenschappen van de gemeente Stichtse Vecht en

zondag 22 mei 2022 in de H. Johannes de Doperkerk te Mijdrecht-Wilnis voor de geloofsgemeenschappen van De Ronde Venen.

Zit uw kind nu op de bassischool in groep 4 (of in een hogere groep) en wilt u het laten deelnemen aan de voorbereiding, dan verzoeken wij u het aanmeldformulier in te vullen.

We zien er weer naar uit, welkom!

namens het pastoraal team, Jos van Os

 

EC-werkgroepen dRV en SV

Om deel te nemen aan het sacrament van de eucharistie, de Eerste Communie, is het belangrijk dat de deelnemer weet wat het is om christen te zijn.

Tijdens de voorbereidingen van de eerste communie laten we de kinderen kennis maken met Jezus door verhalen uit de bijbel voor te lezen. Deze verhalen ‘vertalen’ we naar het leven van de kinderen. Daarbij vertellen we dat Jezus een voorbeeld is voor de reis op onze levensweg.
God wijst ons de weg naar geluk, liefde en vrede om een goed christen te kunnen zijn.

De voorbereidingen voor de eerste communie kunnen de kinderen volgen in de leeftijd van 7/8 jaar of als ze in groep 4 van de basisschool zitten.

De gezinnen die ingeschreven staan in de parochie ontvangen automatisch een aanmeldformulier
Tevens ontvangen alle kinderen in groep 4 op de katholieke basisscholen een informatiebrief over deelname aan de Eerste Communie.

Hieronder vindt u de informatie voor de verschillende geloofsgemeenschappen.