MB Moea Koor

Moea (Afrikaans) betekent: wind, vuur, geest en dat proberen we onder leiding van onze dirigente Dorie van Wegen te laten horen.

We worden op de piano ondersteund door onze virtuoos Felix Justin.

Moea is opgericht in 1978 en bestaat dus al ruim 40 jaar. We hebben bijna 30 leden en verzorgen ééns in de twee weken de muzikale ondersteuning van de vieringen in onze Verrijzenisgemeenschap.

We repeteren elke week op de woensdagavond van 19.45 – 21.45 uur in de kerk. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit teksten van Huub Oosterhuis op muziek gezet door o.a. Antoine Oomen en Tom Löwenthal. Deze combinatie is geweldig: door de prachtige en passende muziek worden de teksten van Huub nog verder opgetild! Ook zingen we graag liederen van het Nieuw Liedfonds. Per jaar studeren we 5 à 6 nieuwe liederen in terwijl het ‘oud’ repertoire ook zeker aan bod komt!

Als reactie op regels vanuit het bisdom hebben wij als koor een aantal jaren geleden een nieuw soort viering ontwikkeld: vier keer per jaar hebben we de Woord- en Liedviering. Zeker de moeite waard om eens te komen luisteren en mee te zingen! Op de website staan deze vieringen vermeld in de agenda.

Zing je graag en wil je met ons meedoen? Of wil je nog wat meer informatie? Stuur dan een mail naar Jan Willem Verwaaijen. Je kunt altijd vrijblijvend een repetitie bijwonen: je bent van harte welkom!

 

 

Bewaren