Verrijzen=Nieuws nr. 160 vrijdag 23 augustus 2024

Mededelingen

Dit is Verrijzen=Nieuws nr. 160 d.d. 23 augustus 2024 die u namens het Verrijzenisteam vanuit het secretariaat van de Verrijzeniskerk wordt toegestuurd.

Vanaf aanstaande maandag 26 augustus is het secretariaat, na de zomervakantie, weer geopend gedurende de gebruikelijke openingstijden. U bent dan van harte welkom, ook voor bijvoorbeeld het opsteken van een kaarsje.

Intenties kunt u opschrijven in het boek dat, voor aanvang van vieringen, op de balie in de hal van ons kerkcentrum ligt. U kunt ook vooraf uw intentie doorgeven aan het secretariaat. Dit kan tot vrijdagochtend 10:30 uur

Bloeiende hei Uit: Iris (1918), Jacqueline van der Waal

Nu is de heide blij getint
Met paarse bloemenkleur,
Nu is de zoete heidewind
Vol zoete honinggeur,

Nu gonst de aarde van ‘t gebrom
Der bijen wijd en zijd,
Nu is de hoge lucht alom
Eén blauwe zaligheid…

Maar, als de heide ‘t schoonste wordt,
Dan komt de winter aan,
Want bloemenschoonheid duurt maar kort,
En vreugd is gauw gedaan.

En ‘k zou mijn leven lang wel graag
Zo lopen door de hei….
De vreugde, die ik voel vandaag,
Is haast te groot voor mij.

Uit: Iris (1918), Jacqueline van der Waal

Bloemetje van de week

Afgelopen week was er ondanks de zomervakantie toch een bloemetje. Deze ging naar Sjieuwkje en Jan Willem Verwaaijen. Zij zijn vandaag, vrijdag 23 augustus, 50 jaar getrouwd. Van harte gelukgewenst!

Weet u iemand die een bloemetje verdient of een steuntje in de rug kan gebruiken?! Stuur een e-mail naar het secretariaat!

28 september “Kom erbij markt”

Dan organiseren Sportpunt Stichtse Vecht en Maarssenbroek 50 een grote markt voor organisaties die ervoor zorgen dat inwoners elkaar ontmoeten, erbij horen en dat de verbinding tussen inwoners versterkt wordt.

Dat is de kans om onze Verrijzeniskerk onder de aandacht te brengen van de inwoners van Maarssenbroek. In de ochtend (10:00 – 13:00 uur) zullen Anton Smit en Angela Kemp bij de marktkraam staan. Wie zou het in de middag van hen kunnen overnemen, dus van 13:00 tot 16:00 uur?

Er is een mooie folder samengesteld door Bob Smits, waar inspiratie uitgehaald kan worden en die kan worden meegegeven aan geïnteresseerden.

Voor vragen en aanmelden kunt u terecht bij Angela Kemp (klik hier om haar een e-mail te sturen).

Ontmoetingsochtenden

De zomermaanden hebben bij ons in het teken gestaan van Maarssenbroek 50 jaar. Leuke filmpjes gekeken van onze eigen groep de afgelopen jaren, en wat een ontwikkeling heeft de wijk Maarssenbroek gemaakt. Ook onze gemeenschap is constant in ontwikkeling, leuk om daar eens aandacht aan te geven.

De thema ochtend op woensdag 4 september staat in het teken van Mantelzorg. Wat is mantelzorg? Wanneer ben je mantelzorger? Wat doet het met je als je langdurig voor iemand zorgt? Kun je je verhaal kwijt? Kun je partner zijn als je voortdurend voor je zieke partner zorgt?Vraagstukken die we met elkaar bespreken en door ervaringen te delen en naar elkaar te luisteren, hopen we elkaar kracht te geven.

Op zondag 8 september is het ziekenzondag. Dit jaar staat in het teken van de Mantelzorg en samen met de Zonnebloem afdeling Maarssen staat de viering in het teken van de Mantelzorg. We nodigen hier mantelzorgers voor uit en zorgen voor een aangekleed kopje koffie na de viering. Iedereen is natuurlijk van harte welkom bij deze viering. Zondag 8 september om 10:00 uur in de Verrijzeniskerk.

Op woensdag 25 september organiseren we weer een Seniorenlunch. Als u geen uitnodiging krijgt en wel wil komen, laat het ons dan even weten. Iedereen is welkom.
Het schema van de woensdagen ziet er per maand als volgt uit:

     Elke 1e woensdag: Thema-ochtend
     Elke 2woensdag: Spelletjesochtend (ook breien en poulen)
     Elke 3e woensdag: Midweekviering en koffie drinken
     Elke 4woensdag: Creatief (ook spelletjes, breien en poulen)
Wanneer er een 5e woensdag is, dan komen we ook gewoon bij elkaar

Ook als u maar 1 ochtend wilt komen, bent u van harte welkom. De ochtenden starten om 10:00 uur en duren tot uiterlijk 12:00 uur.

Op woensdag rijdt de Activiteitenbus naar de Verrijzeniskerk, zij hebben een nieuwe website (klik hier). U kunt hen bellen voor informatie: 06- 42694516

Sinds 14 augustus is er in de Theo de Witzaal een pouletafel om de woensdagochtenden nog gezelliger te maken. De tafel is een schenking en we hopen dat er veel gebruik van gemaakt gaat worden.

Als u meer informatie wilt over de ontmoetingsochtenden, kunt u contact opnemen met Marlies de Meij 0346-561335 of Monique Kaldenbach 06-30587173
de werkgroep Senioren Maarssenbroek

Alpha cursus vanaf 19 september – christelijk geloof ontdekken

Heb je een minuutje?
Dan vertellen we je gchristelijk geloof ontdekraag supersnel wat Alpha is! Alpha is een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het t. Elke bijeenkomst begint met een lekkere maaltijd, gevolgd door een inleiding over het christelijk geloof en de kleine groep. Van ‘Wie is Jezus?’ tot ‘Bidden: waarom en hoe?’, je ontdekt op een laagdrempelige en gezellige manier de basis van het geloof. Na de inleiding ga je uit elkaar in kleine groepen om door te praten over het onderwerp. En echt geen enkele vraag of mening is te gek: de kleine groep is de plek waar je álles mag delen. En dat is Alpha! Een plek waar alle verhalen samenkomen, waar je alles mag zeggen, ongetwijfeld nieuwe vriendschappen maakt én (volgens 92% van de deelnemers) sowieso een goede tijd hebt.

Alpha duurt tien weken, waarin één hele zaterdag en is gratis.
We beginnen op 19 september in het parochiehuis De Eenhoorn aan de Breedstraat 1 in Maarssen. De cursus wordt georganiseerd door de kerken in Maarssen en deze cursus wordt gegeven door mensen van de Ontmoetingskerk en de H. Hart kerk.

Opgeven? Je kunt je nu opgeven bij: Marie Erlings (06-15379215) of ds Dick Luijmes (06-53694234) of door een e-mail te sturen (klik hier).

Komende vieringen:

  • Zondag 25 augustus om 10:00 uur:
    Hans Boerkamp gaat voor in een Woord- en Communieviering, met samenzang*
  • Zondag 1 september om 10:00 uur:
    Pastor Huisintveld gaat voor in een Eucharistieviering, met koor Moea o.l.v. Dorie van Wegen en Toko Tsuchiya aan de piano*
  • Zondag 8 september om 10:00 uur:
    Bob Smits gaat voor in een Woord- en Communieviering, met koor Ancora o.l.v. Yvonne van der Mark en Jim Berben aan de piano*

wijzigingen voorbehouden

Handige linkjes:

De vieringen van Maarssen-Dorp (Heilig Hartkerk) zijn te volgen via RTV Stichtse Vecht. Bij Ziggo op kanaal 44 en bij KPN op kanaal 1332. De vieringen beginnen om 10:00 uur.

Op alle zondagen is om 10:00 uur op NPO 2 een live eucharistieviering te volgen.
Zondag 24 augustus komt deze vanuit de H. Johannes de Doperkerk in Mijdrecht.
Zondag 1 september vanuit de Sint Agathakerk in Lisse.
Zondag 8 september vanuit de Sint Joriskerk in Eindhoven.

Collecte – Missie Verkeersmiddelen Actie
Samen met hulpverleners wereldwijd maakt MIVA zorg en onderwijs bereikbaar voor de meest kwetsbaren. Dit jaar is de opbrengst van de collecte bestemd voor een kraamkliniek in Zambia. Deze kliniek ligt op ruim twee uur rijden van het ziekenhuis en heeft geen vervoer. Een ambulance is hard nodig. Daarmee kan men zwangere vrouwen sneller toegang tot medische hulp geven en kunnen complicaties eerder worden behandeld. Dat leidt tot minder sterfte van moeders en hun baby’s, en verbetert de toegang tot gezondheidszorg van deze hele gemeenschap in Zambia.
U kunt uw gift in de collecteschaal doen tijdens de viering op zondag 25 augustus. Maar u kunt deze ook rechtstreeks overmaken:
IBAN: NL42 INGB 0000 0029 50
t.n.v. MIVA, Den Bosch
Of doneer via de website (klik hier)

 

Collecte – Een gift voor onze eigen Verrijzenisgemeenschap 

kunt u doen tijdens de collecte in de viering. Maar u kunt uw bijdrage ook overmaken:
IBAN: NL31 RABO 0340 1423 16
t.n.v. RK St. Jan de Doper – Maarssenbroek
Zou u indien mogelijk aan willen geven welk deel van uw gift voor onderhoud van het kerkgebouw is bestemd en welk deel voor pastorale doeleinden?
Dank voor uw bijdrage!

Bij de ingang van de kerk kunt u producten geven in de mand voor de Voedselbank.

De vitrine van de Wereldwinkel staat daar ook. Wereldkado’s zijn eerlijk, lekker, mooi, authentiek en waardevol

Agenda

De openingsdagen en -tijden van het secretariaat vindt u onderaan deze nieuwsbrief

Repetitie koren:

  • Gelegenheidskoor: elke tweede maandag van de maand 13:30 – 14:30 uur*
  • Moea: elke woensdag 19:45 – 21:30 uur*
  • Ancora: op donderdag in de oneven weken 19:45 – 21:45 uur*

met uitzondering van de Zomervakantie

Elke woensdag is er van 10:00 tot 12:00 uur ontmoetingsochtend.

Andere activiteiten:
Klik hier om verder vooruit te kijken in het activiteitenrooster

datum  tijd  activiteit
WEEK 35
 ma. 26 aug.  19:30 – 21:30  Maarssenbroek 50 jaar
 19:30 – 22:00  De Zonnebloem
WEEK 36
 do. 5 sep.  19:45 – 21:45  Ancora
 zo. 8 sep.  Ziekenzondag
WEEK 37
 ma. 9 sep.  15:00 – 16:30  Vechtseplussers
 wo. 11 sep.  One
 do. 12 sep.  19:45 – 22:00  Hoquetus