Banneux

Kapel

BANNEUX N.D.  Een ontmoeting  met Maria

Mariëtte Beco werd op 25 augustus 1923 geboren als oudste van een gezin van 7 personen. Het gezin bewoonde een bescheiden arbeiderswoning aan de rand van het bos buiten het dorp van Banneux Mariëtte Beco is op 92 jarige leeftijd overleden, zij kwam nog iedere dag  de rozenkrans bidden in Banneux, bij de bron.

Op zondag 15 januari 1933 om 7.00 uur ’s avonds verschijnt er een mooie dame in de tuin van het huis. Zij wenkt Mariëtte om naar buiten te komen, maar de moeder van Mariëtte is bang en verbiedt haar dochter naar buiten te gaan.

Woensdag 18 januari verschijnt om 7.00 uur ’s avonds weer de mooie dame en Mariëtte volgt haar naar de bron: “Steek uw handen in het water, deze bron is mij voorbehouden”

Donderdag 19 januari vraagt Mariëtte: “Wie bent u mooie dame”.

Maria zegt: “ik ben de Maagd der Armen” en bij de bron zegt zei: “Deze bron is mij voorbehouden aan alle volkeren, om de zieken verlichting te brengen. Ik zal voor U bidden”, tot weerziens.

Op Vrijdag 20 januari zegt Maria: “Ik zou graag een kleine kapel willen”.

Dan verschijnt Maria wederom op 11 februari, leidt Mariëtte naar de bron en zegt: “Ik kom het lijden verlichten, tot weerziens”.

Op woensdag 15- en maandag 20 februari vraagt Maria : “Geloof in mij, ik zal in U geloven, Bid veel, tot weerziens”.

Op de achtste en laatste verschijning op 2 maart 1933 geeft zij haar hoogste titel te kennen “Ik ben de Moeder van de Verlosser, Moeder van God”. “Bid veel”. “Adieu” (vaarwel)

Op 22 augustus 1949 heeft de Bisschop van Luik namens de Katholieke Kerk de verschijningen van Banneux officieel erkend.

Verschijning van Maria

5-daagse triduüm:

Door het Bisdom Utrecht – Groningen worden 2 x per jaar het triduüm gehouden in Banneux.  (Er zijn elk jaar 6 reizen vanuit Nederland georganiseerd door de 5 bisdommen) De gasten verblijven 3 volle dagen in Banneux + 2 reisdagen. Per triduüm kunnen er 220 gasten en 100 vrijwilligers verblijven in het hospitaliteit. De meeste gasten slapen op 2 persoonkamers . De vrijwilligers zorgen deze dagen volledig voor U (arts, priesters, verpleegkundige, verzorgenden, restaurantmedewerkenden etc.) zijn aanwezig. Het ontbreekt u aan niets! Na aankomst in Banneux (volledige verzorging van eten en drinken) is er dagelijks tijd voor gebed, eucharistie vieringen, lof met ziekenzegening, kaarsenprocessie en handoplegging. Tevens is er ook volop gelegenheid voor ontspanning. In Banneux gebeurt soms een wonder, maar dagelijks zijn er vele kleinere wonderen te bespeuren. Mensen die weer energie opdoen om het lijden, wat hun soms zwaar valt, te kunnen aanvaarden, te dragen en te kunnen doorstaan.

2 daagse bedevaartreis:

Meestal in de maand mei, organiseert en begeleid het Banneux-comité, deze geheel verzorgde, reis naar Banneux N.D. Per luxe touringcar vertrekken wij op zaterdagochtend uit Vinkeveen en Utrecht, er wordt onderweg een bezoek gebracht aan een kerk of andere bijzonderheid in het teken van deze reis. Ons logeeradres is in Banneux op loopafstand van de heiligdommen. Op zaterdagavond houden wij een kaarsenprocessie naar de “bron” en “verschijningskapel”.  Op zondagochtend is de Internationale Hoogmis en ’s middags Lof met Ziekenzegening. Maar er blijf ook genoeg tijd voor uzelf over.  Zondagmiddag na het lof met ziekenzegen gaan wij weer huiswaarts, waarna wij rond de klok van 21.30 uur weer in Utrecht hopen te zijn. Misschien nodigt het u uit om eens mee te gaan naar Banneux N.D. als gast maar ook als vrijwilliger ben u van harte welkom.

Contactpersonen:  5 daagse triduüm

Dhr. P. van der Linden tel.: 0297 264074
Mw. Y. Baars tel.: 030 6875782 e-mail: 
Mw. J. Honkoop tel.: 0297 264599 e-mail: 

Contactpersonen:  2 daagse reis

Mw. J. Honkoop tel.: 0297 – 264599 e-mail: 
Dhr. M. Leerentveld tel.: 0297 – 263980 e-mail: 
Mw. I. Voortwist tel.: 0297 – 264078 e-mail: