Pastoraatgroep

pastoraatgroep VinkeveenBinnen de parochie Sint Jan de Doper heeft onze geloofsgemeenschap een pastoraatsgroep en een locatieraad.

De laatste is te vergelijken met het oude parochiebestuur.

De pastoraatsgroep zet zich in voor het draaiende houden van de geloofsgemeenschap en bestaat uit vrijwilligers, die elk een ‘werkveld’ onder zijn/haar hoede hebben. Zij zijn het aanspreekpunt voor de vrijwilligers, die onder dat werkveld vallen.

De pastoraatgroepsleden zijn de ‘ogen en de oren’ van de geloofsgemeenschap.  Zij kunnen werkgroepen begeleiden en ondersteunen en bieden service aan de geloofsgemeenschap. De pastoraatsgroep is ook medeverantwoordelijk voor de vieringen van de liturgie binnen de geloofsgemeenschap.

De werkvelden die binnen de pastoraatsgroep vallen zijn: catechese, diaconie, liturgie, gemeenschapsopbouw.

Binnen ieder werkveld zijn weer aparte werkgroepen met vrijwilligers die onze geloofsgemeenschap draaiende houden.

Een aantal malen per jaar hebben alle pastoraatsgroepen uit de 9 locaties contact met elkaar, het parochiebestuur en het pastoraal team.

Ook is er regelmatig contact met de locatieraad.

In de contacten met de andere pastoraatsgroepen worden afspraken gemaakt voor samenwerking, Deze samenwerking is goed terug te zien in  projecten van de Eerste Communie, Vormsel, cursussen, bijscholingen en eventueel vieringen. Wij geloven in ontmoeten!

Sommige vrijwilligers doen hun werk op projectbasis en voor andere vrijwilligers heeft hun tijdsbesteding binnen de geloofsgemeenschap ook een sociaal aspect.

Met elkaar houden we onze locatie vitaal. Voor de functie gemeenschapsopbouw zijn wij nog op zoek naar een enthousiaste en betrokken vrijwilliger.

De pastoraatsgroep is momenteel als volgt samengesteld:

Astrid Bastiaansen
Catechese
0297 – 25 55 75
Anne-Marie Hermsen
Koren
0297 – 77 56 50
Corrie Rijk
Diaconie
0297 – 26 33 27
Sybil van der Maat
Voorzitter Pastoraatsgroep & Coördinator Liturgie
0297 – 26 33 72