Wij gedenken Jeane Amesz – Bijker

Op dinsdag 16 april is na een lange en intense periode van ziek zijn in een zorginstelling in Oud-Beijerland overleden

Jeane Gerarda Amesz-Bijker.

Jeane is 91 jaar geworden.

Jeane en haar man Ton, die 4 december vorig is overleden, zijn zo lang als zij dat konden actieve en betrokken parochianen geweest. Door de livestreamfaciliteiten is hun betrokkenheid ook de laatste jaren groot gebleven.

Ook in haar grote kwetsbaarheid heeft Jeane steeds blijk gegeven van een enorme levensdrang, terwijl haar de laatste tijd qua gezondheid toch weinig bespaard was gebleven. Vierenhalve maand na het onverwachte overlijden van haar beschermende en zorgzame echtgenoot Ton, was het leven van Jeane volledig geleefd. In aanwezigheid van zoon Peter-Paul en schoondochter Sietske is Jeane op dinsdag 16 april in de avond rustig overleden.

Jeane en Ton zijn vrijwel hun hele leven samen geweest. Als kinderen speelden ze al met elkaar. Toen Jeane 19 jaar oud was en Ton net wat ouder trouwden ze en een jaar later werd hun oudste dochter geboren. Er volgden nog twee zoons en ook nog een tweeling bestaande uit een dochter en een zoon. De vervulling van het moederschap is het leven van Jeane geweest. Ze bood echte zorg en aandacht en vanwege de baan van Ton bij de KLM heeft ze hun vijf kinderen in praktische zin vrijwel alleen opgevoed. Daarbij heeft het overlijden van tweelingdochter Jeanine op 17-jarige leeftijd op het gezinsleven van het gezin Amesz een grote impact gehad.

Jeane zong 27 jaar de sopraanpartij in het Cosmas en Damianuskoor en zij heeft voor haar lange zangcarrière de eretekenen in brons en in zilver van de St. Gregoriusvereniging ontvangen. Op dinsdag 23 april hebben we afscheid van haar genomen in haar eigen vertrouwde kerk, met prachtige zang van haar eigen koor, waarvan ze nog altijd erelid was.

‘Naar de hemel, je grote liefde achterna’, zo stond het op de rouwkaart. Dat is waar Jeane op hoopte en naar verlangde. Daarom is de viering in liefdevolle herinnering aan Jeane begonnen met het blije, mooie lied: Daglicht gaat stralen, als nieuw geschapen. Aansluitend aan de viering  is Jeane in het familiegraf bijgezet op de begraafplaats ‘t Geinhoff.

Wij wensen de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, hun partners en verdere familie en vrienden veel sterkte met dit verdrietige verlies. Zij en wij mogen erop vertrouwen dat nieuw, ander daglicht is gaan stralen, voor Jeane, voor Ton, voor hen samen, voor hen samen met hun dochter Jeanine.

De viering in liefdevolle herinnering voor Jeane is een jaar terug te zien op kerkdienstgemist.nl.

Mag Jeane, nu herenigd met haar Ton en hun dochter Jeanine, geborgen zijn in Gods eeuwige en tedere liefde.