Wij gedenken Lien Riechelman-Meerman

Op maandag 15 april 2024 is thuis geheel plotseling overleden

Engelina Adriana Maria –Lien– Riechelman-Meerman

Lien is 83 jaar geworden.

Het overlijden van Lien kwam letterlijk en figuurlijk als een dief in de nacht, maandagavond laat 15 april. Haar lichaam was kwetsbaar geworden, maar bezig als ze altijd haar hele leven is geweest, gingen ook haar laatste dagen voorbij. Zaterdagavond genoot ze nog van een concert met de Abcouder Harmonie in het theater Piet Mondriaan, zondag volgde ze via de livestream de viering in onze kerk, maandagmiddag de pedicure aan huis, en ’s avonds een heerlijk potje kaarten… Maar dinsdagmorgen bleef het dagelijkse telefoontje aan Frank, haar oudste zoon, stil…

Natuurlijk zeggen veel mensen ‘een mooie dood, ik teken ervoor’, maar zo hebben de zoons van Lien, Frank en Carl, haar schoondochters en kleinkinderen dat niet ervaren. Het geen afscheid hebben kunnen nemen raakt hen zeer, zeer diep. .

Het leven dat Lien heeft geleefd is dat van een bezige, betrokken en sociale vrouw. Ze heeft echt voor iedereen klaargestaan en ze heeft zich van jongs af aan dienstbaar opgesteld. In het gezin waarin ze opgroeide in Baambrugge, in haar eigen gezin, in de groentezaak van Gert Scholte, bij gezinnen in de familie die langdurig een helpende hand konden gebruiken… Ze zette zich in voor de Zonnebloem, in het AMC, in de Angstelborgh, voor de kerk en in haar kaartclubjes.

Ondanks al haar connecties voelde zij zich eenzaam, na het overlijden van haar man Chris, inmiddels bijna 20 jaar geleden. Ze verlangde en vertrouwde op een weerzien, een thuiskomen in Goddelijke liefde en tederheid.

In die sfeer en dat perspectief hebben we op woensdag 24 april onder grote belangstelling afscheid van haar genomen en ondanks het plotselinge afscheid het fundament van dankbaarheid voor haar leven proberen te leggen. Aansluitend heeft de crematie plaatsgevonden in Uithoorn.

We vertrouwen erop dat Liens dromen zijn uitgekomen, dat ze is thuisgekomen bij haar Chris en dat nieuw Goddelijk daglicht voor haar is gaan stralen. Haar zoons, schoondochters, kleinkinderen, familie en al haar vrienden en bekenden wensen we sterkte met het gemis van Lien.

De viering in liefdevolle herinnering is een  jaar terug te zien op kerkdienstgemist.nl

Mag Lien, nu herenigd met haar Chris, waarnaar ze zo verlangde, geborgen zijn in Gods eeuwige en tedere liefde.