Verrijzen=Nieuws nr. 140 vrijdag 3 november 2023

Mededelingen
Dit is Verrijzen=Nieuws nr. 140 d.d. 3 november 2023 die u namens het Verrijzenisteam vanuit het secretariaat van de Verrijzeniskerk wordt toegestuurd.

Tijdens de openingstijden van het secretariaat (zie onderaan dit bericht) bent u van harte welkom. Ook voor bijvoorbeeld het opsteken van een kaarsje.

Intenties kunt u opschrijven in het boek dat, voor aanvang van vieringen, op de balie in de hal van ons kerkcentrum ligt. U kunt ook vooraf uw intentie doorgeven aan het secretariaat. Dit kan tot vrijdagochtend 10:30 uur.

Ter inspiratiePrayer Of The Mothers
De Israëlische zangeres Yeal Deckelbaum heeft een prachtige opname gemaakt met haar band met zowel Israelische als Palestijnse vrouwen. Het lied, met beelden van de mars, inspireren wellicht om mee te doen aan het neerzetten van een intentie om de vrede aan beide kanten te helpen herstellen, in Israël en in Gaza. (Nederlandse ondertiteling is rechts onderin het beeld beschikbaar.)

Bericht van Overlijden
bericht van overlijden

Op zondag 22 oktober 2023 is Hendrikje Gazenbeek op 86-jarige leeftijd overleden. Zij was jarenlang een actief en betrokken lid van onze Verrijzenisgemeenschap. Zo heeft zij in de jaren ’90-2000 samen met (toen nog) Pastor Hans Boerkamp onder meer het Jongeren Totaaltheater verzorgd en geleid.

Hendrikje woonde lange tijd in Antilopespoor vóór zij naar Maarssen-dorp verhuisde: eerst naar Achter Raadhoven, vervolgens naar Maria Dommer, en tenslotte naar Snavelenburg.

Hendrikje was een markante en veelkleurige persoonlijkheid, die we niet snel zullen vergeten!
Op zaterdag 28 oktober heeft de uitvaartplechtigheid plaatsgevonden in crematorium Daelwijck aan de Floridadreef in Utrecht. Hier waren mensen van onze Verrijzenisgemeenschap bij aanwezig.

Bloemetje van de week
zonnebloem

Zondag 22 oktober was ons bloemetje voor Bernadette Paardekooper. Ze heeft een ongeluk gehad. We wensen haar beterschap en sterkte.

Afgelopen zondag 29 oktober ontving Theo de Wit het bloemetje van de week. Hij is verhuisd. We wensen hem een goede tijd in zijn nieuwe omgeving.

Weet u iemand die een bloemetje verdient of een steuntje in de rug kan gebruiken?! Stuur een e-mail naar het secretariaat!

Film “Where are you, Adam?” (Adam, waar ben je?)Film over de monniken op de berg Athos
Vrijdag 3 november om 20:00 uur in de Ark, Duivenkamp 844, Maarssenbroek

film "Where are you, Adam" op vrijdag 3 november 8 uur in De Ark in Maarssenbroek

We nodigen u van harte uit voor een bijzondere documentaire. Deze meermalen bekroonde film van een Oekraïense documentairemaker geeft een inkijkje in het leven van de monniken op het Griekse schiereiland Athos. De unieke beelden laten ons delen in het leven van gelovige mensen die helemaal opgaan in hun werk en gebed, beproevingen en pijn. De tijd lijkt daar stil te staan.

De film is Nederlands ondertiteld. Vooraf krijgt u een korte introductie en na afloop is er gelegenheid vragen te stellen.

De film begint om 20:00 uur een duurt ongeveer een uur. De zaal gaat open om 19:30 uur. Vooraf en na afloop is er bij de bar koffie, thee of een drankje verkrijgbaar. De toegang is vrij.
Na afloop houden we een collecte voor een vrijwillige bijdrage die gebruikt zal worden om Oekraïense families te helpen.
Welkom!
Eugenie Weenink

Afsluiting minicolleges 8 november
Huub Oosterhuis
Hoe een lied het vuur in ons aanwakkert
Op 2 oktober is de zesde reeks minicolleges gestart.In deze reeks zijn liederen van dichter/theoloog Huub Oosterhuis behandeld. Hij heeft een belangrijke rol vervuld bij het omzetten van liederen in de Nederlandse taal. De teksten werden hierdoor beter verstaanbaar en mensen werden door deze teksten geraakt, getroost, aangestoken. Veel mensen hebben wel een lied van Oosterhuis dat met hen mee trekt door het leven.De colleges zijn inmiddels allen geweest. U kunt de colleges nog via kerkdienstgemist.nl terugkijken.Wat rest is een mooie afsluiting van deze reeks. Dit zal gebeuren op Woensdag 8 november om 19:30 uur met een woord- en liedviering in de Verrijzeniskerk in Maarssenbroek waarin de behandelde liederen terugkomen en worden gezongen door Moea. Hans Boerkamp en Nico Bulter gaan samen voor in deze viering. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Nationale Roepingenweek
Roepingenraad Aartsbisdom Utrecht

Priester worden in deze tijd is niet vanzelfsprekend. Het is een verlangen dat in je gaat leven en dat langzaam tot ontwikkeling kan komen. De keuze voor het priesterschap begint dan ook niet bij jezelf, maar bij God. Je wordt door Hem geroepen, soms zelfs tegen wil en dank. Het Ariënsinstituut, de priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht, wil je de gelegenheid geven om in een sfeer van gebed en ontmoeting na te denken over de vraag of de Heer jou roept om priester te worden.

Daarom wordt tijdens de Nationale Roepingenweek van 5 t/m 11 november de gelegenheid geboden om een dag of enkele dagen mee te leven met de priesterstudenten. Vanzelfsprekend zal er ook voldoende gelegenheid zijn om met elkaar en met de rector te spreken over de vragen die je wellicht hebt. Neem voor een afspraak contact op met rector P. Kuipers.

Ook wijzen wij graag op de film ‘Hier ben ik’ die in januari 2023 in première ging. Deze volgt drie priesters van het Aartsbisdom Utrecht in hun dagelijkse werkzaamheden en laat hen aan het woord over roeping, gebed en het priesterschap. Kllik hier om de film te bekijken.

Cadeautjesmarkt 12 november
wereldwinkel.nu

Na de viering van zondag 12 november is er cadeautjesmarkt. De decembermaand komt er aan en u wilt misschien voor sint of kerst iets kopen. Twee keer per jaar is het mogelijk om Fairtrade geschenken te kopen in de kerk (in ‘Het Praethuys’, rechts bij de ingang). Er kan gepind worden.

De inkopen van de kerk zoals koffie en thee zijn ook zoveel mogelijk bewust Fairtrade.

Het zijn geen gewone cadeautjes die u bij de wereldwinkel koopt.
U, als koper, geeft de wereld cadeau.

Wereldwinkel; Ik geef jou de wereld kado
Wereldwinkel Maarssen zoekt vrijwilligers
wereldwinkel.nu

Als wereldwinkel doen we belangrijk werk. Iedere dag kunnen we zien hoe ongelijk de welvaart in de wereld is en de samenleving lijkt de abstracte armoedecijfers te accepteren zonder verontwaardiging. Fair trade kan dat veranderen, door het in- en verkopen van eerlijke producten.

Als wereldwinkel willen wij daarbij meer doen: het verhaal erachter vertellen, over producten en producenten. Een prachtige boodschap om samen uit te dragen.
De wereldwinkel in Maarssen (Breedstraat 7) dat zijn wij. Dat ben jij ook! Iedereen die zich betrokken weet bij de toekomst. De droom voor een rechtvaardige wereld is wat ons verbindt. Vanuit het diepere besef dat er een belangrijke taak ligt voor alle wereldwinkels om samen een vuist te maken. Daar ligt de kracht en liggen de kansen om ook in de toekomst samen een betere wereld te verkopen.

DE BESTE REDEN OM MEE TE DOEN ALS VRIJWILLIGER?
Als vrijwilliger bij de wereldwinkel in Maarssen help je mee om wereldwijd ongelijkheid te bestrijden en zet je jezelf in voor de eerlijke handel. Als vrijwilliger ontmoet je nieuwe mensen en ontplooi je jouw talenten.

Loop eens binnen bij de wereldwinkel of meld je aan voor een gesprek! Bel met onze winkelmanager Els van Beurden op tel.nr. 06-28774506 of stuur haar een e-mail.

Ik hoop dat we op deze manier nieuwe medewerkers voor onze winkel kunnen verleiden een steentje bij te dragen, zodat we de mooie producten kunnen blijven verkopen.
Met vriendelijke groet, Els.

Sint & Santa Kadomarkt 19 november
zondagmiddag 19 november Sint & Santa Kadomarkt; Kunst, Creatief, Lekkers; Verrijzeniskerk Maarssenbroek

Klik hier voor meer informatieVieringen

Komende vieringen:

 • Zondag 5 november om 10:00 uur:
  Zr. Monica gaat voor in een Woord- en Communieviering, met Corrie Smagge als cantor en Marjan Eijpe aan de piano*
 • Woensdag 8 november om 19:30 uur:
  AFSLUITING MINICOLLEGES; Nico Bulter en Hans Boerkamp gaan voor in een Woord- en Liedviering, met koor Moea en Toko Tsuchiya aan de piano*
 • Zondag 12 november om 10:00 uur:
  Pastor Huisintveld gaat voor in een Eucharistieviering, Met Ernest Loe als cantor en Janneke Roukema aan de piano*
  Na afloop van deze viering is er in ‘Het Praethuys’ een cadeautjesmarkt van de Wereldwinkel
 • Woensdag 15 november om 10:00 uur:
  MIDWEEKVIERING; Pastoor Den Hartog gaat voor in een Eucharistieviering, met samenzang en Janneke Roukema aan de piano*
 • Zondag 19 november om 10:00 uur:
  Nico Bulter gaat voor in een Woord- en Liedviering, met koor Moea en Toko Tsuchiya aan de piano*

* wijzigingen voorbehouden

Handige linkjes:

De vieringen van Maarssen-Dorp (Heilig Hartkerk) zijn te volgen via RTV Stichtse Vecht. Bij Ziggo op kanaal 44 en bij KPN op kanaal 1332. De vieringen beginnen om 10:00 uur.

Op alle zondagen is om 10:00 uur op NPO 2 een live eucharistieviering te volgen.
Zondag 5 november komt deze vanuit de Friezenkerk in Rome.
Zondag 12 november vanuit de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem.
Zondag 19 november vanuit de Basiliek van de H. Nicolaas in Amsterdam.

Collecte

Zondag voor de Oecumene
De bisschoppelijke collecte die op Willibrordzondag 5 november wordt gehouden is bestemd voor het werk van de Katholieke Vereniging voor Oecumene. U kunt uw bijdrage overmaken:
IBAN: NL73 INGB 0001 0876 28
t.n.v. Katholieke Vereniging voor Oecumene Athanasius en Willibrord, Den Bosch
o.v.v. ‘Collecte Willibrordzondag 2023’

Willibrordzondag 5 november 2023
OR-code
Een gift in het kader van de collecte voor onze eigen Verrijzenisgemeenschap kunt u als digitale kijker overmaken:
IBAN: NL31 RABO 0340 1423 16
t.n.v. RK St. Jan de Doper – Maarssenbroek
Of scan de QR-code die hiernaast is afgebeeld.
Zou u indien mogelijk aan willen geven welk deel van uw gift voor onderhoud van het kerkgebouw is bestemd en welk deel voor pastorale doeleinden?
Dank voor uw bijdrage!Bij de ingang van de kerk kunt u producten geven in de mand voor de Voedselbank.

Agenda

De openingsdagen en -tijden van het secretariaat vindt u onderaan deze nieuwsbrief

Repetitie koren:

 • Gelegenheidskoor: elke tweede maandag van de maand 13:30 – 14:30 uur
 • Moea: elke woensdag 19:45 – 21:30 uur
 • Ancora: op donderdag in de oneven weken 19:45 – 21:45 uur

Elke woensdag is er van 10:00 tot 12:00 uur een ontmoetingsochtend, de verdeling over de maand is als volgt:

     Elke eerste woensdag: Thema-ochtend
     Elke tweede woensdag: Spelletjesochtend
     Elke derde woensdag: Midweekviering en koffie drinken
     Elke vierde (en evt. vijfde) woensdag: Creatieve ochtend en spelletjes

Andere activiteiten:
Klik hier om verder vooruit te kijken in het activiteitenrooster

datum  tijd  activiteit
WEEK 45
 ma. 6 nov.  19:30 – 21:30  Cluster Catechese
 di. 7 nov.  19:30 – 22:00  VvE Reigerskamp VT2000
WEEK 46
 ma. 13 nov.  19:30 – 21:30  Cluster Diaconie
 do. 16 nov.  19:30 – 21:30  Hoquetus
 zo. 17 nov.  12:30 – 18:00  Sint & Santa Kadomarkt
WEEK 47
 ma. 20 nov.  19:30 – 22:00  Maarssenbroek 50
 19:30 – 22:00  De Zonnebloem
 wo. 22 nov.  Verkiezingen
 vr. 24 nov.  Vormelingen

Contactgegevens Secretariaat

Geopend*:

 • maandag van 9:00 tot 10:30 uur
 • dinsdag, woensdag en vrijdag van 9:15 tot 11:15 uur

Reigerskamp 611
3607 JK Maarssenbroek
tel. 0346-571111

*Tijdens schoolvakanties is het secretariaat gesloten.