Jongeren St. Jan: een hemels gastmaal

Onder deze titel organiseerde de Jongerengroep  een maaltijd voor mensen die wel eens in het zonnetje gezet mochten worden, omdat ze het zwaar hebben gehad. Via de Voedselbank, parochianen en de jongeren werden mensen benaderd. De bedoeling was hen een onvergetelijke avond te bezorgen. Door de coronamaatregelen was dat niet mogelijk. Toch wilden we hen hoe dan ook in het zonnetje zetten. We hadden besloten om de maaltijden dan maar langs te brengen en dat op een feestelijke wijze te doen.

Zo togen we op 30 december op pad. In het parochiehuis maakten we pakketten met allerlei leuke attenties, die we samen met de maaltijd bij de mensen tussen 14.00 en 18.00 uur thuisbezorgden. Onder het zingen van een lied, begeleid door een viool, werden de pakketten aangeboden.

Gezien de enthousiaste en ontroerende reacties, mogen we zeggen dat het doorzetten van deze actie heel belangrijk is geweest. In tijden waar we elkaar moeilijk treffen en vrijwel alles afgezegd moet worden, is het zo belangrijk dat we ons idee hebben doorgezet en, hoe beperkt dan ook, de mensen letterlijk in het middelpunt hebben gezet.