God voor ons

Romeinen 8: 31b: “Indien God voor ons is, wie zal dan tegen ons zijn?”

Dit is een heel bekend woord binnen de christenheid. Een teken dat we niet bang hoeven te zijn voor wat dan ook. Het kan ook als een dooddoener worden opgevat. Blijf maar rustig in je ellende zitten, het komt wel goed.

Als zodanig is het niet bedoeld. Geen dooddoener en geen tekst om passief te blijven zitten. Het is een zin die ons juist krachtiger kan maken. Krachtiger in het geloof dat we er niet alleen voor staan en dat wanneer we Jezus voetsporen volgen, we ondersteund worden in onze plannen. Wanneer we goed doen, er zegen is, wanneer we hulp bieden we kracht ontvangen en wanneer we liefde betonen, deze vermenigvuldigd zal worden.

Het geeft kracht om bij tegenslag door te gaan, om verdriet te verwerken omdat je er niet alleen voorstaat en moed om weerstand te overwinnen. Wanneer God voor ons is, gaat zeker niet alles vanzelf. Wij zijn verantwoordelijk voor onze daden en ons leven en daar mogen we altijd Gods hulp bij verwachten. Hij is inderdaad voor ons en welke tegenslag zou ons eronder kunnen krijgen?