logo 250
12 maart 2022

R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus

Lieve mensen,


Zaterdag 26 februari, een volgende editie van onze digitale nieuwsbrief om met u verbonden te zijn.

Taize

Komende vieringen:

 • Zondag 13 maart om 11.00 uur een Taizé-viering Vrede – In de wereld en in onszelf met Edwin Denekamp en Els van der Wielen. Kunt u niet komen en wilt u meekijken klik hier. Wilt u meelezen klik hier.

 • Woensdag 16 maart om 10.00 uur een eucharistieviering met pastoor Den Hartog. Van harte welkom. Wilt u liever meekijken of -meeluisteren klik hier.

 • Zondag 20 maart om 11.00 uur eucharistieviering met pastoor Den Hartog.


We mogen weer koffie en thee drinken na de viering :-)


Gelovigen wordt nog gevraagd

 • handcontact te vermijden dus geen handen schudden o.a. bij de vredewens;

 • het geld voor de collecte nog in het mandje achterin de kerk te doen;

 • alle hygiëne maatregelen in acht te nemen en bij klachten thuis te blijven.


Kerk open

 • Zondag na de viering tot 12.30 uur.

 • Woensdag van 11.00 – 12.00 uur, uw gastheer/-vrouw is de koster van dienst.Gebed, overweging, gedicht vanuit ’t Trefpunt om 10.00 uur

Afgelopen woensdag had u om 10.00 uur Paula Timmermans vanuit ’t Trefpunt moeten horen, maar daar is iets misgegaan met de opname. Komende woensdag is er geen gebed, overweging of gedicht maar een eucharistieviering met pastoor Den Hartog.Attentiebloemetje.

Omzien naar elkaar, dat is ons belangrijkste opdracht. Niet altijd gemakkelijk, maar met elkaar zetten we stappen in de goede richting. Namens onze geloofsgemeenschap bezorgen we daarom bloemen en sturen we kaarten, als teken van aandacht en steun. Deze week zijn er bloemen bezorgd bij:

 • Frans Snelderwaard, vanwege een gebroken arm;

 • bij Martine Velthuis, vanwege gezondheidsproblemen die samenvielen met haar 80e verjaardag,

 • bij Corrie Bon-van Lint, vanwege langdurige gezondheidsproblemen.

Kaarten zijn gestuurd aan

 • Mieke en Dries Zwakenberg, vanwege hun toenemende kwetsbaarheid, en aan

 • Cors Keizer, die in afwachting is van een operatie.

We wensen hen allen kracht, steun en zegen van onze God, die Liefde is.

Mocht u iemand een bloemetje willen laten bezorgen, of kent u ieman die wel een beetje aandacht in de vorm van een kaart kan gebruiken, neemt u dan contact op met Margo Birkhoff 06- 44 47 23 06 of laat een berichtje achter op ons secretariaat.

Te lezen op de website

 • Achterin de kerk staat bij de zij-ingang een kijktafel, of geloofstafel zoals hij ook wel genoemd wordt. Op deze tafel staat met eenvoudige middelen een thema uit de bijbel uitgebeeld. De tekst, een gebed of een uitleg staan erbij. Als je er een kaarsje bij aansteekt, is het een plek van aandacht, om even bij stil te staan en misschien even te mediteren. De geloofstafel wordt ingericht door Els van der Wielen en Loes Bank en heeft dit keer al thema De nacht. Om het hele verhaal te lezen klik hier

 • Van Mgr. Woorts ontvingen we het volgende bericht: Hierbij ontvangt u de uitnodiging voor de jaarlijkse Chrismamis die dit jaar op woensdag 13 april gevierd zal worden in de Onze Lieve Vrouwenkerk, Hoofdstraat 18 te Apeldoorn om 19.00 uur. Voor meer informatie klik hier.

 • Op zaterdag 30 april 2022 geeft het Nederlands Concert Mannenkoor voor de zevende keer een matinee concert, speciaal bedoeld voor bewoners en medewerkers van de Zorgcentra en Senioren in de Vechtstreek. Dit concert zal wederom gehouden worden in de H. Johannes de Doperkerk in Breukelen. Voor verdere informatie klik hier.


Collecte via bankrekening of GiVT

Dank. In de Bewogen in Beweging kunt u lezen dat er regelmatig op onze rekening NL67 RABO 0300 5147 43 t.n.v. St. Jan de Doper ABCOUDE wordt gestort. En...... er wordt nu ook geven via GIVT.

De laatste nieuwsberichten staan ook op de website. Dus mocht u nog terug willen lezen..... klik hier.De wake voor Oekraïne gisteren in De Dorpskerk wordt vandaag gevolgd door een kledinginzamelingsactie. Schone, niet kapotte kleding (bij voorkeur dames en kinderkleding), sokken, ondergoed en speelgoed. Er komen Oekraïense mensen in Abcoude, zij hebben weinig mee kunnen nemen. U kunt tussen 10 en 14 uur de kleding in De Dorpskerk inleveren.En vergeet u ook volgende week Sam’s kledingactie niet voor al uw overige kleding. Een jubileum, voor de 50e keer en Loes Bank en Corry de Vijlder rekenen op uw hulp. Wat kunt u bijdragen ? Kleding verzamelen maar ook kunnen Corry en Loes uw hulp gebruiken bij het ophalen van de zakken kleding met de auto als chauffeur of daarbij assisteren. Er is een team van trouwe helpen, maar nieuwe enthousiastelingen zijn ook nodig !

Opgeven kunt u bij: Corry de Vijlder 0294-28 41 01 of jacodevijlder@gmail.comlieve groet,

PastoraatGroep en LocatieRaad

Zaterdag 12 maart 2022

IMG_1459
Uitschrijven | Uw instellingen beheren

Adres secretariaat:
Kerkstraat 23 - 1391 HB Abcoude
secretariaat@cosmasendamianus.nl
0294 281335

open op maandag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur
"
facebook twitter