Video over priesters in het Aartsbisdom Utrecht

In Utrecht werd op 14 januari de jaarlijkse ontmoetingsdag gehouden van de Diocesane Gebedskring om Roepingen. Bij die gelegenheid was onder meer de première van de film ‘Hier ben ik’. Daarin vertellen drie priesters van het Aartsbisdom Utrecht over hun roeping en wat het betekent om juist in deze tijd parochiepriester te zijn.

Jongeren Stilte Weekend 24-26 februari 2023

24 tot 26 februari Jongeren Stilteweekend in Abdij Koningsoord voor jongeren van 18 tot 30 jaar. Stilte voor mij? Alleen zijn en toch met anderen? Ruimte om bij jezelf te komen. Wie ben ik? Wie verlang ik te zijn? Wat is mijn droom voor de toekomst?

Opbrengst Volkskerstzang voor Voedselbank de Ronde Venen

Op maandagavond 19 december werd voor en door inwoners van Vinkeveen een Volkskerstzang gehouden in de RK-kerk in Vinkeveen. Het doel was om na aftrek van alle kosten een bedrag aan de Voedselbank de Ronde Venen te kunnen schenken. Na afloop van dit Volkskerstzang werd er ook nog een collecte gehouden.Jacco Kroese hoofdorganisator van de Volkskerstzang kon afgelopen week een symbolische cheque overhandigen aan Astrid Bastiaansen, vrijwilliger als dagcoördinator bij de Voedselbank de Ronde Venen, van € 4080,21.

Alpha cursus

In januari 2023 begint een serie laagdrempelige geloofsgesprekken, waarin we in 10 weken proberen te ontdekken wat voor ieder van ons de zin, de onzin of het nut van geloven is. We beginnen steeds met een lekkere maaltijd en gaan vervolgens in gesprek. Van harte welkom!

Vier Nu

Vier.nu nieuwe website van Rooms-Katholieke Kerk over de christelijke hoogfeesten De Rooms-Katholieke Kerk introduceert een nieuwe website: Vier.nu. Op deze site worden christelijke hoogfeesten zoals Kerstmis, Pasen en Pinksteren toegelicht en bezoekers worden van harte uitgenodigd de feesten mee te vieren in de eigen parochie. De website Vier.nu is het vervolg op de eerdere campagnes […]

Vieringen online te volgen

Het is mogelijk vanuit verschillende locaties de vieringen online te volgen. De viering in de H.H. Cosmas en Damianuskerk in Abcoude: op zondag om 10.00 uur. De viering in de H. Antonius van Padua kerk in De Hoef :op zondag om 9.30 uur. De viering in de OLV Tenhemelopneming in Kockengen: op zondag om 9.30 […]

Neem je tijd om te leven

Onrustige mens van vandaag, Neem je tijd om te leven!

Pastoor den Hartog

Pastor Schyns

Pastor Schyns

Zuster Monica

Zr. Monica

Jos van Os

Jos van Os