logo 250
14 augustus 2021

R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus
Lieve mensen,

Zaterdag 14 augustus een volgende editie van onze digitale nieuwsbrief om met u verbonden te zijn.
HH Cosmas en Damianus geloofsgemeenschap Hartelijk welkom !
Openstelling kerk, kerkwacht
Zoals u weet is de kerk iedere week open op woensdag en zondag. Komende weken en ook op Open Monumentendag zijn de vrijwilligers van de kerkwacht ook weer actief en zal de kerk open zijn op
 • Zaterdag 14 augustus van 13.00 – 16.00 uur
Voor alle overige data zie Actueel Klik hier
Loop eens binnen en vraag om het informatieblad. U leest en ziet dan weer nieuwe dingen in onze vertrouwde Cosmas en Damianuskerk.

Komende vieringen:
 • Zondag 15 augustus om 11.00 uur een communieviering met Zr. Monica – Opgenomen in liefde – Maria Tenhemelopneming. Van harte welkom in de kerk, maar mocht u niet kunnen komen, dan kunt u ook meekijken klik hier. Ook het kerkboekje staat online klik hier.
 • Woensdag 18 augustus 10.00 uur gebedsdienst voor met name senioren met Hans Bieshaar. Om mee te luisteren klik hier, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in ’t Trefpunt.
 • Zondag 22 augustus om 11.00 uur een gebedsdienst met Margo Birkhoff en Loes Bank.
Gebed, overweging, gedicht vanuit ’t Trefpunt om 10.00 uur
Afgelopen woensdag kon u meeluisteren met Max Verbeek. Traditioneel gezien begint Max altijd met de heilige van de dag (heiligen.net) en afgelopen woensdag 11 augustus was het de dag van maar liefst 13 heiligen; 10 mannen en 3 vrouwen. Max koos Clara van Assissi. Een bijzondere dame die leefde van ong. 1195 – 1253. Abdis van een klein klooster en fervent volgeling van Franciscus van Assissi. Max gaf een heleboel informatie en eindigde dat ze in 1958 werd uitgeroepen tot patrones van de televisie. En ..... Max onthulde ook waarom zoveel huishoudsters van pastores Clara heetten. De moeite waard om terug te luisteren, mocht u het niet gehoord hebben zeker ook voor het tweede gedeelte. Het onderwerp van die dag was Verlangen. Verlangen is het begin van alles. Max las voor uit Levenskunst van Anselm Grün. Over verlangen, over achter de facade, over verlangen en de rol van social media. Verlangen naar vrede, einde van corona, goede gezondheid, armoede uit de wereld, noem maar op. Wilt u terugluisteren klik hier.

Komende woensdag, 18 augustus is er een gebedsdienst voor met name senioren. Zie hierboven bij vieringen.

Kerk open
 • Woensdag van 11.00 – 12.00 uur.
 • Zaterdag 14 augustus van 13.00 – 16.00 uur
 • Zondag na de viering tot 12.30 uur.
Attentiebloemetje.
Meeleven, bijstaan, luisteren in tijden dat dat nodig is, net als Jezus, de mens bij uitstek. Daarom zijn er deze week bloemen bezorgd bij:
 • Corry Langeveld, de begrafenis van Jan, haar man heeft inmiddels twee weken geleden plaatsgevonden, en
 • bij Jan Hendrikx, het is een jaar geleden dat zijn zoon bij een scooterongeluk om het leven is gekomen.
We wensen hen beiden kracht en zegen van onze God, die liefde is.

Mocht u iemand een bloemetje willen laten bezorgen, neemt u dan contact op met Margo Birkhoff 06-44 47 23 06

Kerkprotocol:
 • Graag daar zitten waar er hartjes geplakt zijn en dan achter het hartje.
 • Graag 1,5 m. afstand van elkaar houden.
 • Samenzang is dit weekend nog niet toegestaan.
 • Mocht u naar de kerk komen en een intentie willen schrijven in het boek, dat is niet coronaproof. Wat u wel mag doen, is het huis opschrijven en achterin de kerk leggen, dan zorgt de koster ervoor dat deze bij de voorbeden worden voorgelezen.
Trefpuntprotocol
We mogen weer naar afloop koffie drinken. Zolang we op 1,5 afstand moeten blijven, kunnen in het Trefpunt maximaal 25 mensen, dus als er meer zijn, dan kunnen we uitwijken naar buiten.
Natuurlijk nemen we nog steeds de basisregels zoals over handen wassen, afstand houden etc in acht.

En dan..... op herhaling.......

Een luisterend oor
We zijn nog steeds in een periode van maatregelen. Ons aanbod blijft nog steeds staan: wanneer u behoefte heeft aan contact, wanneer u even een troostende stem nodig heeft, wanneer u echt de deur niet uit kunt en boodschappen nodig heeft of gewoon even een praatje wil maken dan kunt u contact opnemen met telefoonnummer 06-44 47 23 06.
Maar ook als u denkt dat iemand een troostende stem nodig heeft, wanneer u denkt dat iemand echt vereenzaamd. Veel mensen vragen niet graag om hulp, dus mocht u iemand kennen die wellicht aandacht nodig heeft, bel gerust.
Graag alleen bellen tussen 9:00 uur en 17:00 uur. U krijgt Margo Birkhoff aan de lijn. Zij zal contact leggen met iemand die u met uw verzoek kan helpen, voor zover mogelijk gelet op de overheidsmaatregelen met betrekking tot het corona-virus.


Collecte via bankrekening of GiVT
Dank. In de Bewogen in Beweging kunt u lezen dat er regelmatig op onze rekening NL67 RABO 0300 5147 43 t.n.v. St. Jan de Doper ABCOUDE wordt gestort. En...... er wordt nu ook geven via GIVT.

De laatste nieuwsberichten staan ook op de website. Dus mocht u nog terug willen lezen..... De rubriek nieuwsbericht staat onder Kerkboekjes klik hier.

Max gaf afgelopen woensdag na zijn overweging nog een opdracht: Misschien een idee om bij uzelf na te gaan waar u naar verlangt en wat u zelf kunt doen om aan dat verlangen tegemoet te komen.lieve groet,
PastoraatGroep en LocatieRaad
Zaterdag 14 augustus
Cosmas en Damianus
Uitschrijven | Uw instellingen beheren

Adres secretariaat:
Kerkstraat 23 - 1391 HB Abcoude
secretariaat@cosmasendamianus.nl
0294 281335
"
facebook twitter