logo 250
24 september 2022

R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus

Lieve mensen,


Zaterdag 24 september, een volgende editie van onze digitale nieuwsbrief om met u verbonden te zijn.

Abcoude altaarstuk-1830

Ontmoeten: Cosmas- en Damianusfeest

Eerst een feestelijke viering met pastor Harry Huisintveld, in de kerk een kleine toespraak van de voorzitter van de locatieraad, daarna in ’t Trefpunt koffie met wat lekkers en om het geheel feestelijk af te sluiten, een borrel met wat lekkers. Een opgepoetste kerk, het koor dat zich van de allerbeste kant laat zien en horen, kortom een mooie dag om naar de kerk te komen en met velen dit te vieren.Ontmoeten: Mariaviering
Oktober wordt in de Katholieke Kerk beschouwd als de tweede Mariamaand. Deze devotie is een uitbreiding van het liturgische feest van Maria van de Rozenkrans. De heilige paus Pius V bepaalde dat deze gedachtenis gevierd moest worden op de verjaardag van de zeeslag bij Lepanto, die plaats vond op 7 oktober 1571. Bij deze slag versloegen christelijke troepen de Turkse Ottomanen. Pius schreef deze overwinning op de Turkse agressie toe aan de hulp van de Maagd Maria, verkregen door het bidden van de Rozenkrans. Dit gebed werd vooral gepropageerd door de Orde der Dominicanen. De Rozenkransmaand werd in de 19de eeuw ingesteld. U kunt de hele maand oktober op woensdag luisteren naar het Rozenkransgebed. Het eerste rozenkransgebed is woensdag 5 oktober om 11.00 uur.

Daarnaast is op zaterdag 8 oktober om 11 uur is er een Mariaviering. Edwin Denekamp en Paula Timmermans gaan voor.Komende vieringen:

  • Zondag 25 september om 11.00 uur Cosmas en Damianusfeest, een eucharistieviering met Pastor H. Huisintveld - Een kostbare plek. We zien u met deze feestelijke viering natuurlijk graag in ons mooie kerkgebouw, maar mocht dat niet kunnen dan kunt u ook meekijken klik hier en meelezen klik hier.

  • Zondag 2 oktober om 10.00 uur Communieviering met Max Verbeek en Loes Geerlings.Gebed, overweging, gedicht vanuit ’t Trefpunt om 10.00 uur.

Afgelopen woensdag was er een overweging van Loes Bank. Zij las iets voor uit het Remonstrants Tijdschrift. Ze begint met de prikkelende uitspraak Sodemieter op. En vervolgens vertelt ze waarom je dat soms mag zeggen. Loes eindigt met “Het kan heel liefdevol zijn om Sodemieter op te zeggen. Verfrissend en bevrijdend ineen.” En wilt u weten waarom, luister dan terug klik hier.

Komende woensdag hoort u Paula Timmermans klik hier.
Attentiebloemetje.

Meeleven en omzien naar elkaar: iets voor iedere dag. Ook voor ons als geloofsgemeenschap. Daarom zijn er deze week bloemen bezorgd bij

Els Heidebrink, als steuntje in de rug.

Er zijn kaarten gestuurd aan en bezorgd bij de
Familie Vork in Amsterdam Zuidoost, die wel wat aandacht kunnen gebruiken en bij
Loes Bank in verband met een staaroperatie.

Wij wensen hen en ons allen kracht en zegen van onze God, die onze leidsman ten leven is.

Als u suggesties heeft voor attentiebloemen of een –kaart, geef die dan door aan het secretariaat secretariaat@cosmasendamianus.nlWekelijkse berichten:

Gelovigen wordt nog gevraagd

  • alle hygiëne maatregelen in acht te nemen en bij klachten thuis te blijven.

  • a.v. de vredeswens: inmiddels is de manier van vrede wensen die in coronatijd gangbaar is geworden, door een lichte buiging naar elkaar te maken, bij menigeen vertrouwd en dierbaar geworden. De bisschoppen kunnen zich goed voorstellen dat deze ingetogen wijze van het geven van de vredeswens gehandhaafd blijft.

“Houd rekening met elkaar, ook met diegenen die nog steeds graag afstand willen houden, geen hand willen geven en/of een mondkapje dragen, bijvoorbeeld in verband met een kwetsbare gezondheid. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat iedereen in de kerk de liturgie veilig mee kan vieren,” aldus de bisschoppen. Zij nodigen alle gelovigen van harte uit om naar de wekelijkse zondagsvieringen te komen en zo samen het geloof te vieren en met elkaar te delen.

Kerk open

  • Zondag na de viering tot 12.30 uur.

  • Woensdag tussen 11.00 en 12.00 uur. Uw gastvrouw is Paula Timmermans.

Collecte via bankrekening of GiVT

Dank voor uw giften op onze rekening NL67 RABO 0300 5147 43 t.n.v. St. Jan de Doper ABCOUDE en uw giften via GIVT.En dan nog........ NIEUWE AANVANGSTIJD 10.00 UUR !!!

In de ONE kon u lezen: Door verschillende wijzingen binnen het pastorale team en de locaties hebben we als pastoraal team en parochiebestuur besloten voor een periode van één jaar de aanvangstijd van twee locaties te wijzigen. Het betreft de locatie Abcoude en de locatie Breukelen waar de aanvang van de viering van 11.00 uur naar 10.00 uur zal gaan. Deze wijziging zal voor een periode van het werkjaar 2-22/2023 zijn en zal bijtijds worden geëvalueerd. Vanaf volgende week zondag is de aanvangstijd van de viering 10.00 uur. Mocht u de hele afweging/overweging willen lezen, blz. 15 in de ONE.lieve groet,

PastoraatGroep en LocatieRaad

Zaterdag 24 september 2022

image0
Deze afbeelding komt uit Italië en is een voorbeeld van de (volks)devotie voor de HH Cosmas en Damianus die je in deze streken veelvuldig tegenkomt.

Uitschrijven | Uw instellingen beheren

Adres secretariaat:
Kerkstraat 23 - 1391 HB Abcoude
secretariaat@cosmasendamianus.nl
0294 281335

open op maandag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur
facebook twitter