logo 250
06 augustus 2022

R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus

Lieve mensen,


Zaterdag 6 augustus, een volgende editie van onze digitale nieuwsbrief om met u verbonden te zijn.

kc-steun-oekraine-figuur

Omzien naar elkaar: creativiteit in ons Trefpunt

Vanuit de begeleiders van de Oekraïense gemeenschap in Abcoude zijn we gevraagd of in ’t Trefpunt creatieve activiteiten voor Oekraïense kinderen in Abcoude mogen plaatsvinden. We vinden het heel fijn dat we iets voor de Oekraïense kinderen kunnen betekenen en hebben dan ook volmondig ja gezegd tegen begeleider Hanneke. Zij wilde graag drie creatieve bijeenkomsten organiseren. Afgelopen donderdag was de eerste bijeenkomst. Hanneke was er met allemaal creatieve spullen en er waren 7 kinderen (6 meisjes en 1 jongen) en 6 moeders.

Er zijn prachtige schilderijen gemaakt en mandala’s. De tijd was te kort :-) Zowel kinderen als ouders waren heel blij om even uit het hotel te zijn en zo in een andere omgeving bezig te zijn.

Het is ook superfijn dat zich spontaan vrijwilligers van onze geloofsgemeenschap gemeld hebben om de middag aanwezig te zijn. Ze hebben tijdens de pauze gezorgd voor limonade, thee en een koekje in de tuin.

Aan het eind is alles weer keurig opgeruimd. Volgende week is de tweede bijeenkomst en wordt in de tuin met potlood getekend en daarna met een kwastje nabewerkt.Komende vieringen:

 • Zondag 7 augustus om 11.00 uur is er een eucharistieviering met pastoor R. den Hartog - Uitzien naar. Van harte welkom in de kerk, maar bent u niet in de gelegenheid om te komen, dan kunt u ook meekijken klik hier , wilt u het boekje meelezen klik hier .

 • Zondag 14 augustus om 11.00 uur een communieviering met Max Verbeek en Willem MeijerGebed, overweging, gedicht vanuit ’t Trefpunt om 10.00 uur

Afgelopen woensdag was er een seniorenviering. Komende woensdag kun u weer meeluisteren naar een gebed, overweging of gedicht vanuit 't Trefpunt. U hoort deze keer Loes Bank. Wilt u meeluisteren Klik hier

Na afloop is de kerk open van 11.00 - 12.00 uur.Attentiebloemetje.

In het leven is het altijd hollen en weer stil staan. Zo ook met de attentiebloemen en -kaarten: deze week zeven stuks!

Omzien naar elkaar, het is een taak die ons allemaal toevalt. Ook binnen onze geloofsgemeenschap proberen we naar elkaar om te zien. Daarom zijn er deze week bloemen en/of kaarten bezorgd:

 • Bij Monique Hilhorst, het overlijden van Herman Hilhorst en het overlijden van hun zoon Jochem zijn alweer een jaar geleden.

 • Bij Angelique Trouw-Gielissen in verband met het overlijden van haar moeder: Tineke Gielissen.

 • Bij Mieke Zwakenberg in verband met het overlijden van haar man Dries.

 • Bij Jannie de Breij in verband met het overlijden van haar man George.

 • Bij Jan van der Lugt in verband met een medische ingreep.

Ook zijn er kaarten gestuurd aan:

 • Hendrik Jan Gortworst, in verband met het overlijden van zijn moeder Ali Gortworst;

 • en aan bruidspaar Koekenbier, Marian en Peter, in verband met hun 50-jarig huwelijk deze week.

Aan allen wensen wij kracht en zegen van onze God die liefde is.

Mocht u een bloemetje of kaart willen laten sturen, graag een berichtje naar het secretariaat of naar Margo Birkhoff 06 44 47 23 06Kerk open voor gebed, kaarsje opsteken of zo maar een rustig momentje

 • Zondag na de viering tot 12.30 uur.

 • Iedere woensdag tussen 11.00 en 12.00 uur. Uw gastvrouw komende woensdag is Loes Bank.Wekelijkse berichten:

Gelovigen wordt gevraagd

 • alle hygiëne maatregelen in acht te nemen en bij klachten thuis te blijven.

 • t.a.v. de vredewens: inmiddels is de manier van vrede wensen die in coronatijd gangbaar is geworden, door een lichte buiging naar elkaar te maken, bij menigeen vertrouwd en dierbaar geworden. De bisschoppen kunnen zich goed voorstellen dat deze ingetogenwijze van het even van de vredeswens gehandhaafd blijft.

“Houd rekening met elkaar, ook met diegenen die nog steeds graag afstand willen houden geen hand willen geven en/of een mondkapje dragen, bijvoorbeeld in verband met een kwetsbare gezondheid. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat iedereen in de kerk de liturgie veilig mee kan vieren, aldus de bisschoppen. Zij nodigen alle gelovigen van harte uit om naar de wekelijkse zondagsvieringen te komen en zo samen het geloof te vieren.En dan nog……

Als ik zo om mij heen kijk vraag ik mij soms af: heeft geloven dan nog zin? Een prikkelende zin als uitnodiging om in de geloofsgemeenschap in Maarssen deel te nemen aan laagdrempelige geloofsgesprekken. Geprikkeld ? Klik hier voor meer informatie.Fijne zaterdag,

PastoraatGroep en LocatieRaad

zaterdag 6 augustus.

Alpha_course_logo
Uitschrijven | Uw instellingen beheren

Adres secretariaat:
Kerkstraat 23 - 1391 HB Abcoude
secretariaat@cosmasendamianus.nl
0294 281335

open op maandag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur
facebook twitter