logo 250
25 juni 2022

R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus

Lieve mensen,


Zaterdag 25 juni, een volgende editie van onze digitale nieuwsbrief om met u verbonden te zijn.

IMG_2968

Een beetje later dan normaal.......GEEN VIERING IN ONZE KERK: 26 juni parochiefeest

Morgen 26 juni vieren we het parochiefeest en tegelijkertijd het 12,5 jarig jubileum van onze parochie Sint Jan de Doper. We hopen dat veel mensen mee zullen gaan naar Vinkeveen om dit met elkaar te vieren. Deze viering in Vinkeveen begint om half elf. Mocht u niet naar Vinkeveen gaan, op de website van de geloofsgemeenschap Vinkeveen staat dat de viering via een livestream te volgen is klik hier.Ontmoeten: een cadeautje in de vorm van een zomeravond orgelconcert op 1 juli a.s.

Nog altijd zijn we blij en dankbaar, dat zoveel mensen in 2021 een bijdrage hebben gedaan voor de restauratie van het orgel in de HH. Cosmas en Damianuskerk in Abcoude. De fondsenwerving en de restauratie gingen gelijk op: veel reden tot dankbaarheid dus. Covid strooide wel roet in het eten, want een eerste orgelconcert bleef uit als gevolg van de lockdowns en ander Corona-maatregelen.
We zagen nu echter de mogelijkheid om op korte termijn een orgelconcert met als extra prachtige aria’s en liederen te organiseren en wel op

VRIJDAG, 1 JULI 2022, OM 20.00 UUR, INLOOP VANAF 19.30 UUR.

U bent allemaal van harte welkom en neem rustig u man of vrouw, uw vriend of vriendin, uw buurman of buurvrouw, etc. mee. Want echt iedereen is welkom. Voor dit eerste concert na de restauratie, met een deftig woord ‘INAUGURATIE-CONCERT’ genoemd, geldt een vrije toegang.

Op het programma staan orgelwerken van Andriessen en Bach. Aria’s zullen te horen zijn uit beroemde opera’s van Mozart en liederen van Händel en Haydn. Uitvoerenden zijn bas bariton Ernst Vermeulen en Peter Staats en Stephan van de Wijgert op orgel.

Het concert duurt ongeveer tot 21.00 uur en na afloop trakteren wij u op een drankje en een hapje in ’t Trefpunt, het parochiecentrum gelegen bij de kerk.
Deel dit bericht en kom met velen. We zien uw komst met enthousiasme tegemoet!

U kunt het bericht ook op onze website lezen klik hier,Komende vieringen:

  • Zondag 26 juni om 11.00 uur parochiefeest en 12,5 jarig jubileum St Jan de Doper. Geen viering in onze kerk maar in Vinkeveen.

  • Zondag 3 juli om 11.00 uur een Communieviering met Zr. Monica.


Gebed, overweging, gedicht vanuit ’t Trefpunt om 10.00 uur.

Afgelopen woensdag hoorde u Max Verbeek. Even in geloof verbonden zijn met elkaar. Traditiegetrouw begint Max met de heilige van de dag (heiligen.net). Tussen alle heiligen staan ook veel heiligen van adel. Van de adel werd verlangd dat één of meer kinderen zich aan het geloof zouden wijden. Heel praktisch: dat leverde de kerk ook geld op ;-) Vandaag – tegen zijn gewoonte in – kiest Max voor een mannelijke heilige: John Fisher, gemarteld en om het leven gebracht door de koning van Engeland, omdat John Fisher trouw bleef aan de paus daar waar de koning de Anglicaanse kerk oprichtte uit persoonlijk motieven.

Komende zondag vieren we het feest van onze patroonheilige St jan de Doper. Daarom leest Max vandaag uit Mattheus hoofdstuk 3 uit de nieuwe Bijbelvertaling van oktober 2021. Max leest het verhaal van de doop in de Jordaan.

Een verhaal waar Vader, Zoon en Heilige Geest tegelijk aanwezig zijn. Drie personen en toch één. Max eindigt met Blijf optimistisch, kijk vooral naar wat er wel mogelijk is en vraag om hulp als u er even niet uitkomt. Wilt u terugluisteren klik hier.

Komende woensdag is er weer een gebed, overweging of gedicht vanuit ’t Trefpunt. De livestream gaat iets eerder aan, als de klok 10 keer slaat, begint de overweging en hoort u Paula Timmermans. Wilt u meeluisteren klik hier.Attentiebloemetje.

Deze week niet, we vieren in Vinkeveen.

Als u suggesties heeft voor attentiebloemen of een –kaart, geef die dan door aan het secretariaat secretariaat@cosmasendamianus.nlWekelijkse berichten:

Kerk open

  • VANDAAG, zaterdag 25 juni, tot 17.00 uur.

  • Komende zondag, 26 juni, NIET.

  • Woensdag van 11.00 – 12.00 uur, uw gastheer is Paula Timmermans.

Collecte via bankrekening of GiVT

Dankvoor uw giften op onze rekening NL67 RABO 0300 5147 43 t.n.v. St. Jan de Doper ABCOUDE en uw giften via GIVT.En dan nog.......

Vorige week vierden we voor de laatste maal in de Ludgeruskerk in Loenen aan de Vecht. Een mooie, bijzondere en druk bezochte viering waarin op waardige en attente manier afscheid werd genomen. Met een traan, want het is toch wel bijzonder om in processie de godslamp en het lectionarium maar ook nog met genoeg energie om activiteiten in de toekomst voort te zetten.lieve groet,

PastoraatGroep en LocatieRaad

Zaterdag 25 juni 2022

tempImageRGxNMS
parochiefeest IMG_2865
Uitschrijven | Uw instellingen beheren

Adres secretariaat:
Kerkstraat 23 - 1391 HB Abcoude
secretariaat@cosmasendamianus.nl
0294 281335

open op maandag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur
facebook twitter