logo 250
18 juni 2022

R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus

Lieve mensen,


Zaterdag 18 juni, een volgende editie van onze digitale nieuwsbrief om met u verbonden te zijn.

IMG_2968

Ontmoeten: viering in Loenen a/d Vecht autodienst

Morgen, zondag 19 juni, is de laatste reguliere viering van de St. Ludgerus Geloofsgemeenschap in Loenen. Deze viering is om 9.30 uur. Parochianen uit Abcoude zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Wilt u meeluisteren klik hier.Ontmoeten: 26 juni parochiefeest verzoek om hulp en autodienst

Op 26 juni vieren we het parochiefeest en tegelijkertijd het 12,5 jarig jubileum van onze parochie Sint Jan de Doper. We hopen dat veel mensen mee zullen gaan naar Vinkeveen om dit met elkaar te vieren. Deze viering in Vinkeveen begint om half elf. Ook voor deze gelegenheid liggen er lijsten achterin de kerk voor mensen die op zoek zijn naar vervoer richting Vinkeveen en voor mensen die nog plaatsen in hun auto ter beschikking hebben.

En...... hulp gezocht bij:

 • Broodjes klaarmaken, (4-6 personen),00 uur

 • Tuin aankleding vanaf 9.00 uur

 • Stoelen in de tuin zetten, een aankleding van de tafels vanaf 9.00 uur

 • Snijden van hapjes kaas/worst vanaf 9.30 uur

 • Koffieschenken tijdens het samenzijn in de tuin van de pastorie

 • Klaarzetten van drankjes op dienbladen tijdens samenzijn in de tuin

 • Rondgaan met broodjes/hapjes en drankjes tijdens samenzijn in de tuin

 • Na afloop met z’n allen opruimen. vanaf 15.00uur:

Er liggen lijsten achter in de kerk, wilt u helpen graag uw naam bij de activiteit zetten of mailen naar secretariaat@cosmasendamianus.nlOntmoeten: een cadeautje in de vorm van een zomeravond orgelconcert op 1 juli a.s.

U kunt het hele bericht op onze website lezen klik hier, maar een tipje van de sluier: het eerste concert op ons gerestaureerde Vermeulen orgel, op – hopelijk – een prachtige zomeravond. U bent allemaal van harte welkom !Komende vieringen:

 • Zondag 19 juni om 11.00 uur een Woord- en Communieviering met Max Verbeek en Els van der Wielen – de zondag vieren – danken en delenSacramentsdag. We zien u natuurlijk graag in ons mooie kerkgebouw, maar mocht dat niet kunnen dan kunt u ook meekijken klik hier en meelezen klik hier.

 • Zondag 26 juni om 11.00 uur parochiefeest en 12,5 jarig jubileum St Jan de Doper. Geen viering in onze kerk maar in Vinkeveen.Gebed, overweging, gedicht vanuit ’t Trefpunt om 10.00 uur.

Komende woensdag is er weer een gebed, overweging of gedicht vanuit ’t Trefpunt. De livestream gaat iets eerder aan, als de klok 10 keer slaat, begint de overweging en hoort u Max Verbeek. Wilt u meeluisteren klik hier.
Attentiebloemetje.

‘Ik ben er voor jou’: Het is de manier van leven, die Jezus ons heeft voorgedaan. Als geloofsgemeenschap proberen wij er ook voor elkaar te zijn. Daarom is er deze week een kaart gestuurd aan

Bruidspaar De Wildt-de Lange, met onze hartelijke felicitaties.

Wij wensen hen en ons allen kracht en zegen van onze God die liefde is.

Als u suggesties heeft voor attentiebloemen of een –kaart, geef die dan door aan het secretariaat of aan Margo Birkhoff.Wekelijkse berichten:

Gelovigen wordt nog gevraagd

 • handcontact te vermijden dus geen handen schudden o.a. bij de vredewens;

 • het geld voor de collecte nog in het mandje achterin de kerk te doen;

 • alle hygiëne maatregelen in acht te nemen en bij klachten thuis te blijven.

Kerk open

 • Zondag na de viering tot 12.30 uur.

 • Woensdag van 11.00 – 12.00 uur, uw gastheer is Max Verbeek.

Collecte via bankrekening of GiVT

Dankvoor uw giften op onze rekening NL67 RABO 0300 5147 43 t.n.v. St. Jan de Doper ABCOUDE en uw giften via GIVT.En dan nog.......

Ontmoeten vanuit de Dorpskerk: een uitnodiging van Jochem Quartel en Pieter van Winden.

De prachtige reeks lezingen en Abcouder dorpsgesprekken “Uit de tijd” is terug. Op woensdag 22 juni om 20.00 uur staat ’t Hoogt open voor een bijzondere gespreksavond. Kom gewoon en doe mee.

De avond gaat over fundamentele keuzen. In onze tijd zijn we daar niet zo goed in. We zijn pragmatisch. We vinden onszelf nuchter. Bij ‘fundamenteel’ hoor je vaak, bah, nee, iedereen moet dat zelf weten!

Maar houden we dat zo ? In de coronatijd ontdekten we juist ook de waarde van sociaal contact. Tegelijk is er een toename van bedreiging en belediging. Waar vind je de goede woorden? Hoe kun je praten over wat je werkelijk denkt, gelooft, hoopt ?

Iemand die dat geniaal kon, was de Deense filosoof, psycholoog en theoloog Søren Kierkegaard (1813-1855). Hij schreef, sprak, twijfelde, dacht fundamenteel over alles na. Hij geeft woorden aan fundamentele zaken.

Op 22 juni komt er een Kierkegaard-kenner naar Abcoude, Geert Jan Blanken. Hij gaat met ons in gesprek over Kierkegaard en over onze tijd. Hij schreef enkele toegankelijk boeken en artikelen. De meest recente is Kierkegaard in gewone taal. Gewone taal zal dus klinken op deze avond van “Uit de tijd”. De toegang is gratis. Welkom !
lieve groet,

PastoraatGroep en LocatieRaad

Zaterdag 18 juni 2022

kierkegaard
parochiefeest IMG_2865
Uitschrijven | Uw instellingen beheren

Adres secretariaat:
Kerkstraat 23 - 1391 HB Abcoude
secretariaat@cosmasendamianus.nl
0294 281335

open op maandag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur
facebook twitter