logo 250
21 mei 2022

R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus

Lieve mensen,


Zaterdag 21 mei, een volgende editie van onze digitale nieuwsbrief om met u verbonden te zijn.

bekoorlijk Abcoude

Ontmoeten: beKOORlijk Abcoude

Vandaag zingt ons Cosmas en Damianuskoor ook weer op beKOORlijk Abcoude. Op onze website klik hier staat informatie en de tijden van alle koren die er zijn. En... van tevoren komen al die koren inzingen in onze eigen Cosmas en Damianuskerk.

Vanaf 10.00 uur klinken mooi klanken uit de dorpskerk: maar liefst 19 regionale koren laten hun veelzijdige stemmen weer horen. Gemengde koren, allen dames, licht en werelds, religieus, Nederlandstalig, van popmuziek tot Bach, er zal heel veel muziek te horen zijn. Alle koren treden een kwartier op, de zijdeur van de Dorpskerk is open en u kunt daar elk moment binnenlopen of weggaan. Plaatsgenoten Peter Staats (orgel) en Marjan Linnenbank (dirigent) spelen een rol als muzikaal begeleider. Het festival begint en eindigt met muziek uit Abcoude, met aan het begin en eind een verrassing. Optredens die u zeker niet wilt missen: - 10.10 uur Café Chantant en de Muze van Abcoude – 11.50 uur Cosmas en Damianuskoor – 13.10 uur Creatoonkoor – 16.10 uur Abcouder verrassingskoor. Het regionale korenfestival is begonnen als initiatief van het Creatoonkoor in 2008. Daarna hebben ook De Blonde Lokken en het Cosmas en Damianuskoor zich aangesloten bij de organisatie. Het wordt al weer voor de zevende keer gehouden. Kom genieten, een luisterend oor en eventueel een vrijwillige bijdragen aan de kosten. Van harte welkom !

Er is die dag overigens ook Open Atelier route.Ontmoeten: Jelte doet zijn eerste communie

Op 24 april hebt u in de viering onze vormelingen en onze communicant kunnen zien. Voor Jelte is het morgen zo ver, hij gaat zijn eerste communie doen in Mijdrecht. Jelte vertelde in de viering van 24 april dat hij 8 jaar is, een moeder, vader en broertje heeft, dat hij in groep 4 op de Piusschool zit, op hockey, judo en schaatsen zit, hij houdt ook erg van Pokémon en heeft veel knuffels. En volgens pastoor Den Hartog is hij ook een goed spreker U hebt afgelopen weken achter in de kerk de houten “Jelte” zien staan. Op deze Jelte was een prachtige collage te zien over wie hij was. We wensen Jelte, zijn ouders en broertje en alle kinderen die morgen hun communie doen in Mijdrecht een mooie viering toe.Ontmoeten: ONE en Bewogen in Beweging.

Tot zover het nieuws van deze week, er is genoeg te lezen in de ONE en Bewogen in Beweging die deze week verschenen zijn.Komende vieringen:

 • Zondag 22 mei om 11.00 uur een eucharistieviering met pastor F. Schyns – 6e zondag van Pasen – Het Woord onderhouden. We zien u natuurlijk graag in ons mooie kerkgebouw, maar mocht dat niet kunnen dan kunt u ook meekijken klik hier en meelezen klik hier.

 • Zondag 22 mei om 11.00 uur eerste communieviering in Mijdrecht. Wilt u meekijken klik hier

 • Woensdag 25 mei 11.00 uur rozenkransgebed Blijde Geheimen met Mia van Vliet. Van harte welkom, maar wilt u meeluisteren/kijken klik hier.

 • Donderdag 26 mei – Hemelvaartsdag – oecumenische viering in de Dorpskerk met Ds. H.L. Versluis en Margo Birkhoff. LET OP de viering begint om 10.00 uur. Wilt u meekijken klik hier.Gebed, overweging, gedicht vanuit ’t Trefpunt is in mei: Rozenkransgebed om 11.00 uur

In deze maand wordt iedere woensdag het Rozenkransgebed gebeden. Komende woensdag is er een viering, dan is het na de viering, andere woensdagen om 11.00 uur. De komende maand, mei, is Mariamaand, dus deze weken hoort u geen gebed, overweging of gedicht om 10.00 uur. U kunt om 11.00 uur inschakelen voor het Rozenkransgebed.Attentiebloemetje.

De weg die Liefde is, dat is wat Jezus onze Enige en Eeuwige Voorganger ons heeft voorgedaan. Als geloofsgemeenschap proberen we dat pad te volgen, ondermeer door bloemen en kaarten te bezorgen. Deze week zijn er bloemen bezorgd bij

 • Mieke en Dries Zwakenberg, zij maken geen gemakkelijke tijden door en kunnen wel wat extra aandacht gebruiken.

 • Bij mevrouw Gortworst-Van de Velde, die komende maandag 90 jaar wordt.

 • en bij pastor Gérard van Tillo, die helaas nog steeds niet in de gelegenheid is om voor te gaan.

Een kaart is bezorgd bij

 • Jolly en Frans Cornelissen-Lubsen, zij zijn aanstaande maandag 25 jaar getrouwd. Voor mevrouw Gortworst en voor het bruidspaar onze hartelijke felicitaties.

Wij wensen allen kracht en zegen van onze God die Liefde is.

Als u suggesties heeft voor attentiebloemen of een –kaart, geef die dan door aan het secretariaat of aan Margo Birkhoff.Wekelijkse berichten:

Gelovigen wordt nog gevraagd

 • handcontact te vermijden dus geen handen schudden o.a. bij de vredewens;

 • het geld voor de collecte nog in het mandje achterin de kerk te doen;

 • alle hygiëne maatregelen in acht te nemen en bij klachten thuis te blijven.

Kerk open

 • Zondag na de viering tot 12.30 uur.

 • Woensdag na het Rozenkransgebed + 11.00 – 12.00 uur, uw gastheer is de koster en dat is deze week Kees Merkus.

Collecte via bankrekening of GiVT

Dank. In de Bewogen in Beweging kunt u lezen dat er regelmatig op onze rekening NL67 RABO 0300 5147 43 t.n.v. St. Jan de Doper ABCOUDE wordt gestort. En...... er wordt nu ook geven via GIVT.Eén van de voorbeden van morgen:

Voor Jelte van onze geloofsgemeenschap en de andere kinderen van onze parochie die vandaag, in Mijdrecht, voor de eerste keer deelnemen aan de eucharistieviering en de communie; dat ze groeien in wijsheid, in geloof en liefde. Dat ze door het voorbeeld van velen meer en meer ontdekken dat God van hen houdt.

lieve groet,

PastoraatGroep en LocatieRaad

Zaterdag 21 mei 2022

Jelte IMG_2789
Uitschrijven | Uw instellingen beheren

Adres secretariaat:
Kerkstraat 23 - 1391 HB Abcoude
secretariaat@cosmasendamianus.nl
0294 281335

open op maandag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur
facebook twitter