logo 250
02 april 2022

R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus

Lieve mensen,


Zaterdag 2 april, een volgende editie van onze digitale nieuwsbrief om met u verbonden te zijn.

image001

Passieconcert Canticum Anglicum VANDAAG 2 april om 16.00 uur

Canticum Anglicum is een gemengd kamerkoor dat zich heeft gespecialiseerd in het rijke Anglicaanse repertoire. Alternerend met de 2 andere koren verzorgt Canticum Anglicum de Erediensten in de Vredeskerk te Amsterdam, daarnaast geeft ze enkele malen per jaar eigen concerten met bijzonder repertoire. Deze laatste activiteit stond de afgelopen twee jaar uiteraard stil, dit wordt weer het eerste optreden buiten de Vredeskerk.
Op het repertoire dit keer werken in het teken van de Passietijd, we mogen wel zeggen door de eeuwen heen, met composities van o.a. Thomas Tallis, Henry Purcell, Charles V. Stanford, Ola Gjeilo en Eleanor Daley.
Met op orgel begeleidend en solerend Michiel Mirck.
Dirigent is Marga Schoutens.
Aanvang 16.00 uur. Toegang gratis. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje.Palmpasen

We organiseren samen met De Dorpskerk dit jaar weer Palmpasen. Kinderen van groep 1-8 worden van harte uitgenodigd om een palmpaasstok te komen versieren:

 • vrijdagmiddag 8 april van 14.00 – 16.00 uur in ’t Trefpunt, Kerkstraat 23.

 • zaterdagmiddag 9 april van 15.00 – 17.00 uur op de boerderij Kool, Botshol 4, waar ze broodhaantjes gaan maken en de Palmpasenstok gaan versieren.

En daarna bent u natuurlijk op 10 april van harte welkom om 11.00 uur in de Cosmas en Damianuskerk voor de PalmpasenvieringBijeenkomsten in het kader van het synodale proces.

De afgelopen weken hebben er in de parochie bijeenkomsten plaatsgevonden in het kader van het synodale proces. Deze bijeenkomsten werden bijgewoond door mensen uit de verschillende geloofsgemeenschappen. Na afloop van de bijeenkomsten was heel duidelijk dat de aanwezigen het heel plezierig vonden om op de manier zoals de bijeenkomsten door de pastoor en Zr Monica werden ingericht met elkaar in gesprek te raken over de kerk en ons geloof. Omdat deze bijeenkomsten zo goed werden ontvangen willen wij in onze eigen geloofsgemeenschap in Abcoude soortgelijke bijeenkomsten organiseren.

De thema’s van de bijeenkomsten zijn

 • Medeverantwoordelijk voor missie

 • Vieren

 • Dialoog in Kerk en samenleving

Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen.

U kunt aan alle bijeenkomsten deelnemen, maar u kunt ook kiezen om 1 of 2 van de bijeenkomsten bij te wonen.

Wij willen deze bijeenkomsten houden aan het einde van de middag, Wij beginnen om 17.00 uur met een maaltijd. Na de maaltijd starten we om 18.00 uur met de bijeenkomst en het is de bedoeling om de bijeenkomst om 20.00 uur af te ronden.

 • Op 12 april zullen we praten over “Medeverantwoordelijk voor missie”.

 • Op 26 april zal het onderwerp “Vieren” worden besproken.

 • Op 10 mei is “Dialoog in kerk en samenleving” het onderwerp van gesprek.

Wanneer u aan deze bijeenkomsten deel wil nemen kunt u een e-mail sturen aan loes@geerlin.gs of u telefonisch aanmelden op tel nr. 0294 284498.

Wilt u meer informatie hebben dan kunt u ook van dit e-mailadres of dit telefoonnummer gebruik maken.Komende vieringen:

 • Zondag 3 april om 11.00 uur een Woord- en Communieviering met Edwin Denekamp en Max Verbeek 5e zondag Veertigdagentijd – Duivels dilemma. Kunt u niet komen en wilt u meekijken klik hier. Wilt u meelezen klik hier.

 • Woensdag 6 april om 10.00 uur een eucharistieviering voor met name senioren met pastoor R. den Hartog. Wilt u meeluisteren klik hier.

 • Zondag 10 april om 11.00 uur Palmpasenviering met Eric Citroen en Zr. Monica.We mogen weer koffie en thee drinken na de viering :-)Gelovigen wordt nog gevraagd

 • handcontact te vermijden dus geen handen schudden o.a. bij de vredewens;

 • het geld voor de collecte nog in het mandje achterin de kerk te doen;

 • alle hygiëne maatregelen in acht te nemen en bij klachten thuis te blijven.Kerk open

 • Zondag na de viering tot 12.30 uur.

 • Woensdag van 11.00 – 12.00 uur, uw gastheer is de koster.Gebed, overweging, gedicht vanuit ’t Trefpunt om 10.00 uur

Afgelopen woensdag hoorde u om 10.00 uur Willem Meijer die voorging in een meditatie geschreven door Huub Oosterhuis. Uit: De dag die komt met als thema navolging: met elkaar zo goed zijn als God, kan dat ? Willem eindigt met de hoop voor eenieder de inspiratie te vinden om er voor anderen te zijn wanneer zij een beroep op ons doen. Een mooie lijdensmeditatie, mocht u het niet gehoord hebben, de moeite waard om terug te luisteren klik hier.Attentiebloemetje.

Meeleven, aandacht hebben in goede en in slechte tijden. Dat proberen we te doen, net als Jezus, onze enige Voorganger. Daarom zijn er deze week bloemen bezorgd bij:

 • Elly Scholte vanwege het plotselinge overlijden van haar dochter enige weken geleden,

 • bij Paula Timmermans, vanwege haar kwetsbare gezondheid,

 • en bij Michiel en Karen Dijkman, die aankomende week 25 jaar gehuwd zijn, met onze hartelijke felicitaties.

Wij wensen hen en ons allen kracht en zegen van onze God die liefde is.

Mocht u iemand een bloemetje willen laten bezorgen, of kent u iemand die wel een beetje aandacht in de vorm van een kaart kan gebruiken, neemt u dan contact op met Margo Birkhoff 06- 44 47 23 06 of laat een berichtje achter op ons secretariaat.Collecte via bankrekening of GiVT

Dank. In de Bewogen in Beweging kunt u lezen dat er regelmatig op onze rekening NL67 RABO 0300 5147 43 t.n.v. St. Jan de Doper ABCOUDE wordt gestort. En...... er wordt nu ook geven via GIVT.

De laatste nieuwsberichten staan ook op de website. Dus mocht u nog terug willen lezen..... klik hier.Hart van licht voor Oekraïne

Komende maandag 4 april zal tussen 19.30 en 20.30 uur bij De Dorpskerk het Hart van Licht voor Oekraïne worden herhaald. U kunt een lichtje bij het hart plaatsen, luisteren naar Oekraïense koormuziek, uw steunbetuiging schrijven en een donatie doen.

Mocht u een handje willen helpen, van harte welkom.lieve groet,

PastoraatGroep en LocatieRaad

Zaterdag 2 april 2022

oekraine
Uitschrijven | Uw instellingen beheren

Adres secretariaat:
Kerkstraat 23 - 1391 HB Abcoude
secretariaat@cosmasendamianus.nl
0294 281335

open op maandag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur
"
facebook twitter