Vrouwen uit de Bijbel


Wij nodigen je uit met ons mee te gaan op zoektocht naar Vrouwen uit de Bijbel. Na bijzondere avonden over Esther, Hanna, Tamar, Eva, Judith en Ruth gaan we deze keer op zoektocht naar Maria Magdalena.
Al vanaf de vroegste kerkgeschiedenis is er verwarring geweest over deze vrouw. Aanbeden en verguisd. Rolmodel voor de één, bron van het kwaad voor de ander. Er zijn veel meningen over haar, over haar rol in het leven van Jezus. In de Bijbel is niet zoveel over haar te vinden, buiten de Bijbel des te meer. We gaan op zoek naar deze bijzonder vrouw.
Bij de nieuwe reeks avonden is het uitgangspunt Horen, Beleven, Creëren en Vieren. We gaan uit van verschillende verhalen, we lezen en onderzoeken het. We hebben verschillende werkvormen bedacht om met de persoon Maria Magdalena aan de gang te gaan. Op de slotavond komt alles wat we hebben ontdekt en meegemaakt samen in een door ons zelf samengestelde viering
Ben je nieuwsgierig geworden? De data voor de 4 avonden rond Maria Magdalena zijn maandag 14 januari, maandag 11 februari en dinsdag 5 maart. We sluiten het project af op dinsdag 9 april.
Geef je op bij m.kaldenbach at planet.nl (ook als je vragen hebt kun je hier terecht), Graag tot 14 januari,

Bob Smits, Marjolein Daas en Monique Kaldenbach