Varen met de Vormelingen 10 juni 2019


Op 10 juni 2019 hebben de vormelingen gevaren met de Zeeverkenners Johannes de Doper uit Breukelen.

Het was een heel avontuur. De meesten hadden nog nooit gevaren. Uiteraard hebben ze zeilles gehad. Allemaal hebben ze de fok bediend en achter de helmstok gezeten.

Marky was de eerste die we achter de helmstok zagen. Lara had misschien wat meer ervaring met het zeilen want ze pakte het heel professioneel op. Het kan ook aan de instructies van Casey gelegen hebben. Het was duidelijk dat ze niet bang waren. Uiteraard werd er een beetje geplaagd, dat ze terug moesten lopen. Over het water, … Boys will, be boys, zullen we maar zeggen.

Pastor Jos vond dat we God niet uit mochten dagen en bleef ‘veilig’ aan de wal. Hij heeft heel was misgelopen. Voor vertrek werd er gebeden voor een behouden vaart. Die hebben we zeker gehad. Veel plezier en jolijt onderweg. Lekker limonade gedronken en gezonde appels genuttigd. De grote grijns op de gezichten van de vormelingen was ons compliment die middag.

Hebben we genoten? Het was in ieder geval een mooie zonnige dag en we voelen ons gezegend dat we dit samen mochten beleven.