Passieconcert Woerdens Vocaal Ensemble zondag 5 april 15.00 uur


Op zondagmiddag 5 april kunt u in de kerk van Kockengen luisteren naar het passieconcert van het Woerdens Vocaal Ensemble; nu eens niet de Matthäus of Johannes, maar andere muziek voor de passietijd gecomponeerd vanaf de 16e eeuw tot eind 20e eeuw.

Op het programma staat o.a. muziek van een bijzondere componist, William Lloyd Webber, de vader van Andrew Lloyd Webber. Hij componeerde “The Saviour pas in 1960, maar nog steeds in die heerlijke Engels-romantische componeertraditie. Prachtige vloeiende melodieën worden afgewisseld door stevige koorpassages, op orgel begeleid door Jeroen de Haan.

Heel speciaal is het ‘O Vos Omnes’ van Don Carlo Gesualdo, prins van Venosa. Hij leefde een somber en teruggetrokken bestaan, maar was in zijn componeren juist uiterst levendig en expressief. Dit hoort u terug in dit stuk waarin hij met kleurrijke akkoorden ons aanspreekt en betrekt bij het lijden van Christus.

Verder muziek van Da Victoria, Arnold Mendelssohn, Kodaly, Pearsall en Walford Davis en last but not least Bob Chilcott, de populaire Engelse componist die bekend staat om zijn vriendelijke en toegankelijke componeerstijl. Van hem is het prachtige ‘God so loved the world’, een compositie voor a capella koor én sopraansolist waarin het beste van de hedendaagse Engelse koormuziek te horen is.

Het Woerdens Vocaal Ensemble is geen onbekende in Kockengen. Het projectkoor o.l.v  André Vis verzorgde hier meerdere concerten zoals twee jaar geleden in december de “nine carols and lessons’.

Een bijzonder concert in een bijzonder dorp!

Aanvang concert 15.00 uur, toegang gratis, schaalcollecte na afloop.

Voorstraat 25 in Kockengen