Onze reis naar de WereldJongerenDagen in Lissabon

ONZE REIS NAAR DE WERELDJONGERENDAGEN IN LISSABON

Beste parochianen,

In het voorjaar hebben wij, Anne, Maayke en Jeroen Goossens, na de vieringen wijn en kaarsen verkocht om geld in te zamelen voor de reis naar de Wereldjongerendagen in Lissabon. Op 26 Juli was het dan eindelijk zover; we vertrokken in Amsterdam met 90 andere pelgrims uit het Bisdom. In 6 dagen hebben we de heenreis gemaakt met verschillende tussenstops in Parijs, Tours, Burgos en Fatima.

Toen we aankwamen in Lissabon was het al heel druk. We merkten dat de pelgrims uit allerlei landen heel sociaal en aardig waren. Iedereen maakte een praatje met elkaar en begroette elkaar. Heel veel mensen hadden ook iets meegenomen om te ruilen, onder andere veel bandjes. Wij hadden sleutelhangers meegenomen, zodat we konden ruilen. Jeroen had uiteindelijk heel veel bandjes en een paar andere dingetjes gekregen. Je merkte duidelijk dat iedereen erg aardig en open was. Je kon ook hele leuke gesprekken hebben met mensen uit andere landen en culturen. Maayke en Jeroen hebben ook vrienden gemaakt uit andere landen, wat echt heel speciaal was.

Ik, Anne, heb niet zo veel gepraat met mensen. Ik heb wel om me heen gekeken. Ik ben wel vastbesloten Jezus te volgen en aardig te zijn. Ik weet niet of ik nou nieuwe vrienden heb in het buitenland, maar ik heb wel nieuwe contacten/kennissen in Nederland dankzij deze reis.

Het hoogtepunt van de week vonden we de nacht op het veld. Toen kwamen alle pelgrims, wel 1,5 miljoen, samen op een veld en hebben we daar in de open lucht geslapen en in de morgen de Mis gevierd met paus Franciscus. Er werd op het veld en op de wandeling er naartoe veel gelachen, gepraat en gezongen met iedereen. Al met al was het een indrukwekkende ervaring die we niet hadden willen missen. Het heeft ons laten zien hoe open en mooi ons geloof is.
Op de terugweg gingen we nog langs Lourdes. Er waren mensen die dat één van de mooiste momenten van de reis vonden, maar wij waren daar al een keer eerder geweest. Het was wel mooi, daar waren ook veel mensen en we hadden een viering en een lichtjesprocessie, net als op de heenreis in Fatima.
Ik, Anne, vond Fatima één van de mooiste ervaringen van de reis.

In overleg met het parochiebestuur / de locatieraad willen we nog graag een presentatie houden in de parochie Mijdrecht/Wilnis over onze reis. Daar wordt u nog nader over geïnformeerd. U bent daarvoor dan van harte uitgenodigd, mede als bedankje voor uw sponsoring .😉

Het is misschien nog leuk om te vertellen dat dankzij uw sponsoring uiteindelijk méér dan driekwart van onze reis is bekostigd. Van het sponsorgeld hebben we nog een deel aan de organisatie gegeven, zodat we ook nog een dagje met z’n allen konden kanovaren. Heerlijk en gezellig!

Nogmaals hartelijk dank voor jullie gulle bijdragen en misschien tot ziens bij de presentatie!

Met hartelijke groet,
Anne, Maayke en Jeroen Goossens


Met alle jongeren op weg naar het veld


Onderweg met rector Jeroen de Wit van het heiligdom van Heiloo


Maayke en Jeroen bij de tussenstop (en overnachting) bij de Sacre Coeur in Paris


Bij vertrek vanuit Amsterdam