Foto-albums


Foto-albums geloofsgemeenschap H. Johannes de Doper Mijdrecht / Wilnis

Klik op de onderstreepte rode tekst voor toegang tot het foto-album.
Keer terug naar hier om het volgende album te bekijken 1).


2 februari 2014 – viering van de opdracht in de tempel

22 september 2013 – vrijwilligersviering en brunch

21 april 2013 – jubileum koorlid Progression

Pasen 2013 – eieren zoeken – zondag 31 maart

Paaswake / doopviering – zaterdag 30 maart

Palmpasen 2013 – zondag 24 maart

Mariaweek vrijdag 8 februari 2013
Op deze avond werd medewerking verleend door het koor uit Loenen.

Kerst 2012

2012 Paaseieren zoeken in de tuin van de pastorie.
Van de werkgroep familievieringen.

Mariaweek 13-17 februari 2012 in Mijdrecht / Wilnis
Tekst en foto’s Henk Lamboo
Maria speelt  een belangrijke rol in onze geloofsbeleving. Vóór en na vieringen, maar ook door de week, weten velen van ons de Mariakapel te vinden om daar – bij Maria – een kaarsje aan te steken, een licht op te steken. Uit dankbaarheid of om steun. De viering van de Mariaweek heeft zich tot een traditie ontwikkeld: een week lang elke avond een eucharistieviering, ondersteund door koren uit de eigen geloofsgemeenschap én door koren uit de omgeving. Aan het slot van de viering brengen we in processie ons licht naar Maria.

Licht op onze weg’ gebedsviering 4 februari 2012

Foto’s van de ZaterdagAvondAnderZ (ZAAZ) gebedsviering waarin de kinderen, die in het afgelopen jaar waren gedoopt, opgedragen werden aan God. Net als Jezus ooit werd opgedragen.
Er is samen gebeden om een goede toekomst van deze kinderen.
Het jeugdkoor JOY vrolijkte de gebedsviering op.

Kerstmis 2011
 Fotoalbum kerstspel op 1e kerstdag

Fotobijlage PolderPastorale feb. 2012:

buitenkant

en binnenkant

 

Parochiezondag en vrijwilligerslunch 28 augustus 2011
Extra: de fotobijlage PolderPastorale okt. 2011:

buitenkant

en binnenkant

Foto’s (Henk Lamboo) van de kerkelijke viering en de brunch voor de vrijwilligers

Vrijwilligers zijn de pilaren van de geloofsgemeenschap. Op tal van terreinen zijn ze actief, verzetten veel werk en dragen zo de gemeenschap. Op zondag 28 augustus werd daarom in de Eucharistieviering aandacht besteed voor alle inzet en de viering markeerde tevens de start van het nieuwe seizoen. Aansluitend op de viering gaven de locatieraad en pastoraatgroep vorm aan de waardering voor alle inzet in de vorm van een gezamenlijke brunch voor alle vrijwilligers. Met de combinatie van Eucharistieviering en vrijwilligersbrunch willen we de vitaliteit van de geloofsgemeenschap delen en ervaren.

De parochie viert op of rond 24 juni het patroonsfeest en geboorte van St.Jan de Doper. De kerk eert Johannes de Doper echter niet alleen op zijn geboortedag, maar ook op de dag waarop hij werd onthoofd: op 29 augustus. Omdat St. Jan niet alleen patroon van de parochie, maar ook van onze lokale rk geloofsgemeenschap is, herdenken wij onze patroonheilige op de zondag vóór 29 augustus.

Kerstmis 2010

Foto’s van een van de kerstvieringen, met o.a. de collecte voor het kinderhuis ‘Pinokio’, de kinderen die in de kinderwoorddienst naar een kerstvideo kijken, de opvang van de kleinsten in de crèche en het kribje-wiegen door en voor de kinderen.

Extra: de fotobijlage PolderPastorale januari 2011:

fotobijlage 1

 

en fotobijlage 2

Uitreiking onderscheidingen 19 december 2010

Foto-impressie van de uitreiking van de bisschoppelijke onderscheiding aan mevrouw Coby van Veen en de pauselijke onderscheiding aan de heer Jan Reurings.

 

Foto’s parochie-archief

In 2010 organiseerde de commissie Geloofsbezinning en –overdracht een avond, waarbij foto’s uit het parochie-archief werden getoond. De bezoekers waren enthousiast; de beelden gaven stof tot vele verhalen en zo herleefden oude tijden.

 Foto’s van het fusiefeest op 27 juni 2010 in Vinkeveen

1) Omdat wij hechten aan een zekere afscherming voor het grote publiek hebben we de Picasa-albums de z.g. status niet vermeld gegeven. Door deze status is het album onzichtbaar voor het grote publiek. Niet vermelde albums hebben een z.g. sleutel. Deze sleutel bestaat uit een combinatie van letters en cijfers waardoor het bijzonder moeilijk is de URL te raden. Alleen mensen die de exacte URL hebben, kunnen het (niet vermelde) album zien, vandaar de ‘moeilijke’ link. Deze link is hier voor u afgeschermd, u hoeft alleen maar op het kopje van het artikel te klikken.