Foto-albums


Foto-albums geloofsgemeenschap H. Johannes de Doper Mijdrecht / Wilnis

Klik op de onderstreepte gekleurde tekst voor toegang tot het foto-album.
Keer terug naar hier om het volgende album te bekijken ).

 

2016 September – Open Monumentendag

2016 18 september – Vrijwilligersbrunch

2014 2 februari – Viering van de opdracht in de tempel

2013 22 september – Vrijwilligersviering en brunch

2013 21 april – Jubileum koorlid Progression

2013 Pasen – eieren zoeken – zondag 31 maart

2013 Paaswake / doopviering – zaterdag 30 maart

2013 Palmpasen – zondag 24 maart

 

Tekst en foto’s Henk Lamboo
Maria speelt  een belangrijke rol in onze geloofsbeleving. Vóór en na vieringen, maar ook door de week, weten velen van ons de Mariakapel te vinden om daar – bij Maria – een kaarsje aan te steken, een licht op te steken. Uit dankbaarheid of om steun. De viering van de Mariaweek heeft zich tot een traditie ontwikkeld: een week lang elke avond een eucharistieviering, ondersteund door koren uit de eigen geloofsgemeenschap én door koren uit de omgeving. Aan het slot van de viering brengen we in processie ons licht naar Maria.

Foto’s van de ZaterdagAvondAnderZ (ZAAZ) gebedsviering waarin de kinderen, die in het afgelopen jaar waren gedoopt, opgedragen werden aan God. Net als Jezus ooit werd opgedragen.
Er is samen gebeden om een goede toekomst van deze kinderen.
Het jeugdkoor JOY vrolijkte de gebedsviering op.

Fotobijlage PolderPastorale feb. 2012:

buitenkant

en binnenkant

 

Extra: de fotobijlage PolderPastorale okt. 2011:

buitenkant

en binnenkant

Foto’s (Henk Lamboo) van de kerkelijke viering en de brunch voor de vrijwilligers

Vrijwilligers zijn de pilaren van de geloofsgemeenschap. Op tal van terreinen zijn ze actief, verzetten veel werk en dragen zo de gemeenschap. Op zondag 28 augustus werd daarom in de Eucharistieviering aandacht besteed voor alle inzet en de viering markeerde tevens de start van het nieuwe seizoen. Aansluitend op de viering gaven de locatieraad en pastoraatgroep vorm aan de waardering voor alle inzet in de vorm van een gezamenlijke brunch voor alle vrijwilligers. Met de combinatie van Eucharistieviering en vrijwilligersbrunch willen we de vitaliteit van de geloofsgemeenschap delen en ervaren.

De parochie viert op of rond 24 juni het patroonsfeest en geboorte van St.Jan de Doper. De kerk eert Johannes de Doper echter niet alleen op zijn geboortedag, maar ook op de dag waarop hij werd onthoofd: op 29 augustus. Omdat St. Jan niet alleen patroon van de parochie, maar ook van onze lokale rk geloofsgemeenschap is, herdenken wij onze patroonheilige op de zondag vóór 29 augustus.

 

Extra: de fotobijlage PolderPastorale januari 2011:

fotobijlage 1

 

en fotobijlage 2