Kerken mogen weer gaan vieren


In deze wonderlijke tijd van het coronavirus is ons land langzaam maar zeker toe aan een ‘wederopstanding’: ook de kerken mogen weer gaan vieren.

In de maand juni, in onze kerk vanaf 14 juni, worden vieringen gehouden met maximaal 30 personen, dit is inclusief de celebrant, lector, cantor, organist en koster; er zal dus plaats zijn voor ca 25 parochianen.
Deelnemende parochianen dienen zich van tevoren aan te melden; zij mogen geen symptomen van ziekte bij zich dragen; ze worden bij de ingang ontvangen en naar vastgestelde plaatsen geleid, alles op voldoende afstand van medeparochianen.

Vanaf juli mogen waarschijnlijk meer mensen naar de kerk komen, maar blijft hetzelfde aanmeldsysteem van kracht; en uiteraard volgens de 1,5 meter-richtlijnen van de overheid.

Waarnemend pastoor Mgr. Woorts heeft, namens het pastoraal team en het parochiebestuur, in een brief één en ander toegelicht. Tevens worden in deze brief de ‘voorzorgsmaatregelen om verantwoord bijeen te komen in de kerk’ aangegeven.
De aanvangstijd van de vieringen op zondag is 10.30 uur.
Het rooster van de voorgangers is nog niet bekend, het is dus ook nog niet bekend wanneer het een Eucharistieviering of een Gebedsviering zal zijn.

Voor het openen van genoemde brief, klik hier

Voor uitvoerige informatie zie de website van het Aartsbisdom https://www.aartsbisdom.nl/drie-veel-gestelde-vragen-protocol-kerkelijk-leven-op-anderhalve-meter/