Jezus roept ook vandaag nog: Follow Me!

‘Jezus roept ook vandaag nog: Follow Me!
Wat is daarop je antwoord?
Verdiepingsaanbod voor 16 tot 35 jarigen’

 

Beste Jongeren,

De zomer is weer voorbij en voor de meesten van jullie is school, studie of werk weer begonnen.
Hopelijk heb je kunnen uitrusten in de vakantie of juist activiteiten ondernomen waar anders geen tijd voor is.
Je agenda loopt nu vast snel vol.. maar ik heb nog enkele data die je zeker vrij moet houden als je andere jongeren wilt ontmoeten die ook geloven in Jezus Christus.
Hieronder volgt een overzicht van het jaarprogramma van Jong Aartsbisdom Utrecht en enkele landelijke activiteiten.

Jaarprogramma Jong Aartsbisdom:

21 november ’21 in Wageningen (?) – Diocesane WJD met bisschop (voorheen onze palmzondag activiteit)
18 december ’21 in Utrecht – Kerstgala
12 maart ’22 Locatie onbekend – Klooster dag
3 juli ’22 Locatie onbekend – Slotviering

8-10 oktober 2021 Conferentiecentrum Emmaus (Zie bijlage voor meer informatie)
Onderwerp: Waarom een missionaire parochie? Sprekers: o.a. Mirjam Spruit stafmedewerker bij het Centrum voor Parochiespiritualiteit
Graag nodig ik je uit voor de 3 weekenden voor young professionals vanuit De Missionaire Parochie. Drie weekenden over wat een missionaire
parochie is en hoe we daar aan kunnen bijdragen vanuit onze levensfase als twintiger of dertiger. We praten ook over thema’s die relevant zijn
voor deze levensfase als (bijna) jongwerkenden: christen zijn op de werkvloer, de juiste werkmentaliteit, leidinggeven en samenwerken met o.a. Tom Koot van Xpand,
Arnoud Drop van Alpha NL en Jeroen Alting von Geusau van KingsMen. Daarnaast is er ook genoeg ruimte voor ontmoeting en een borrel met oude en nieuwe katholieken.
De weekenden zijn van vrijdagavond 18 uur tot en met zondagochtend 11 uur, zodat er genoeg ruimte is voor gezellige avondjes en je de zondag toch ook lekker voor jezelf of familie hebt. Kijk voor meer praktische info en aanmelding op onze website: www.missionaireparochie.nl/yp
Graag wil ik je vragen om deze flyer te verspreiden en de mogelijkheid om je te abonneren op de nieuwsbrief, zodat we er samen heel gezellige weekenden met een goed katholiek gesprek van kunnen maken.

Alpha cursus Nederland – Verschillende steden
Sinds september jl. starten in enkele studentensteden nieuwe groepen Alpha Students. Via katholieke studentenhuizen of parochiekerken wordt dit georganiseerd.
Wil je meer leren over het geloof en daar samen met andere jongeren over praten? Of heb je juist interesse in de (pre)marriage course? Of wil je zelf een Alpha cursus gaan geven?
Kijk dan even verder op de website: https://alphanederland.org/cursussen/

14 t/m 16 januari 2022 – WJD@Home op Ameland
Do I need to say more?! Omdat Ameland zo ver weg is en we met de boot moeten, voelt het echt als op reis gaan, een pelgrimage.
Samen met honderd jongeren een weekend lang op Ameland lezingen, workshops en vieringen volgen.
Ook heb je geregeld vrije tijd om elkaar te ontmoeten. Je zit in deelgroepjes van je eigen bisdom maar ontmoet ook zeker jongeren uit heel Nederland.
Als je wilt kan je opstappen op de bus (ook vanuit bisdom Utrecht) of met eigen vervoer komen.
Meer informatie via https://www.jongaartsbisdom.nl/de-wereldjongerendagen-beginnen-nu/. Bij vragen stuur een mailtje aan mij:

Met vriendelijke groet,

Sarah Mijhad
 

Verdiepingsweekenden Young Professionals