Radicaal veranderen


Kolossenzen 3: 5: “Maakt dus radicaal een einde aan immorele praktijken, ontucht, onzedelijkheid, hartstocht, begeerlijkheid en de hebzucht die gelijk staat met afgoderij.”

Deze wereld zit vol kwaad en velen kijken naar God om er iets aan te doen. Verwijten de christenen dat als God bestaat hoe kan het dan…… Moeten wij niet naar onszelf kijken? Bedriegen wij elkaar dan niet, leven alleen voor bezit en de staat van de economie. Paulus noemt deze zaken zelfs afgoderij en dat betekent dat je offers brengt aan niet levende dingen zoals beelden in de oudheid. Paulus roept ons op radicaal hier een eind aan te maken. Niet langzaam veranderen en “morgen doen we het anders.” Neen, onmiddellijk beginnen en je leven anders inrichten. De weg van liefde en zorg voor de ander opgaan en niet langer eerst aan jezelf te denken. Wanneer we dat zouden doen, dan gaat de wereld er heel snel anders uit zien.

Wij als gelovigen hebben deze oproep nog meer uit te voeren dan anderen, omdat wij gehoord hebben van Jezus en van zijn voorbeeld elke week horen. Radicaal anders gaan leven, ga er maar aanstaan. Wat betekent dat voor de dag van morgen? Welke stap neem jij radicaal?