opgesloten


Ben je wel eens in een gevangenis geweest? Weet je wat het is om jaren opgesloten te zitten en niet naar buiten te kunnen? In de gevangenis zitten is een echte straf en hoe dat voelt ontdek je in de ontmoeting met de vrouwen die in de gevangenis van Nieuwersluis zitten.

 

De jongeren van M25 gaan op 17 november naar de gevangenis om samen met de vrouwen daar een High Tea klaar te maken en met hen op te eten. Met 80 vrouwen en medewerkers gaan we lekkere hapjes maken en gaan we elkaar ontmoeten. Als één van de werken van barmhartigheid “Ik zat in de gevangenis en jij hebt mij bezocht”, brengen wij deze vrouwen een welkome onderbreking van het monotone gevangenisleven. Deze ontmoeting doet je beseffen dat er een dunne scheidslijn ligt tussen hen en ons. Het kan je zomaar gebeuren, zo gewoon zien deze vrouwen er uit. Niet anders dan wij. Hun dankbaarheid hebben we bij de voorbereiding al mogen ervaren.

 

Ben je tussen de 18 en 30 jaar, dan ben je hartelijk welkom om deze middag mee te maken. Zondag 17 november van 12.00 tot 16.00 uur. Aanmelden bij Eliza Tolboom (06-34319417) of Remco van Maarseveen (06-22590402)