M25 nov 2020


Verdiepingsavond

Op 30 oktober was er een verdiepingsavond. Vanwege de coronamaatregelen moesten we uitwijken qua locatie en werden we welkom geheten op de Hofzolder van de Open Hof, waarvoor hartelijk dank.

Het thema was “wat kun je als jongeren met je geloof in de maatschappij.” Aan de hand van vragen gingen we links of rechts in de zaal staan (eens/niet eens) of ergens in het midden. Iedereen sprak vrijmoedig over wat hij/zij beleefde bij vragen als:

  • Leeft een christen anders dan anderen?
  • Wanneer ik het moeilijk heb bid ik.
  • Ik heb de kerk niet nodig om te geloven.
  • Ik heb wel eens een Godservaring gehad.

Daarna gingen we in groepen uiteen om nog meer specifiek te praten over wat geloven voor jou betekent en hoe je het beleeft. In grote openhartigheid sprak iedereen over wat belangrijk voor hem/haar was. Iedereen ervaarde het als bijzonder hoe de ander het geloof beleeft en we leerden van elkaar hoe je daarin je eigen weg mag zoeken.

  

Pepernoten bakken

Op zondagmiddag 22 november zijn we onder leiding van Laura bij de scouting pepernoten gaan bakken. We kunnen momenteel geen activiteiten doen voor groepen. Daarom besloten we pepernoten te bakken voor mensen die wel een steuntje kunnen gebruiken.

Na de open haard aangemaakt te hebben, gingen we de ingrediënten bij elkaar voegen, kneden en daarna vorm geven. Het resultaat, al dan niet herkenbaar als pepernoot, ging de oven in. Daarna werden er adreskaartjes gepakt, een kort gedicht op de achterkant geschreven en daarna mooi ingepakt. Tenslotte heeft iedereen een aantal zakjes meegenomen en deze rondgebracht.