Zondag 2 februari clusterviering 10.30 uur


Op zondag 2 februari 2020 om 10.30 uur houden wij een eerste clusterviering in onze parochie.

We vieren dan het feest van de Opdracht van de Heer; Maria Lichtmis.

Wij zullen samen met de geloofsgemeenschappen  Abcoude, Mijdrecht/Wilnis en Vinkeveen gaan vieren. In een tijd waarin de actieve betrokkenheid bij de geloofsgemeenschappen kleiner wordt en ook van het pastorale team een grote inspanning wordt gevraagd, zijn goede onderlinge verhoudingen tussen de geloofsgemeenschappen heel hard nodig en zullen wij (nog) intensiever samen op moeten trekken. Samen vieren,  ja dán gaat de parochie (nog) meer/sterker  leven. Samen bouwen met een meerwaarde naar de toekomst door het maken van mooie vieringen die zijn samengesteld door werkgroepen uit elke deelnemende geloofsgemeenschap. Dan kunnen wij de toekomst vitaal tegemoet zien.

 

Een vitale toekomst dat is toch iets waar wij naar uitkijken? Samen willen wij graag daartoe de eerste aanzet geven. De geloofsgemeenschap van Vinkeveen is gastlocatie voor de parochianen uit  Vinkeveen, Mijdrecht en Abcoude.

Het Cosmas & Damianuskoor uit Abcoude onder leiding van Stephan van de Wijgert en met Peter Staats op het orgel zal de eucharistieviering muzikaal ondersteunen.

Pastor Schyns  zal samen met de doopouders , lectoren en misdienaars/acolieten uit Mijdrecht en Vinkeveen,  de viering feestelijk openen met een lichtprocessie.

Lectoren komen uit elke geloofsgemeenschap.

 

Tijdens deze viering is er ook crèche en kinderwoorddienst.

 

Ook willen wij u/jou uitnodigen om een voedselgave mee te brengen, die wij na afloop kunnen geven aan de voedselbanken in onze gemeente. Bij de ingang van de kerk staan manden voor uw gaven.

Na afloop is er koffie met lekkers gemaakt door parochianen uit de geloofsgemeenschappen.

Komt u met ons meevieren?

 

Namens de werkgroepen liturgie uit Abcoude, Mijdrecht en Vinkeveen

Pastor Schyns  – Astrid Bastiaansen  – Edwin Denekamp – Cor van Vliet