Vormsel


Vormselvoorbereiding

Al enkele jaren gebeuren de voorbereiding op het Vormsel met de jongeren uit de 9 locaties van onze hele parochie

Naast een informatie bijeenkomst en ouderavonden, plannen we 1 weekend om samen met de jongeren en een groep jonge mensen van ‘Are You Ready’ (een RK jongeren beweging) en een enthousiaste werkgroep olv zr Monica de jongeren voor te bereiden op het Vormsel.

Op een leuke, eigentijdse en inhoudelijke manier zal de werkgroep van ‘Are you ready’ samen met de aanstaande vormelingen het voorbereidingsweekend gaan invullen met thema’s rond het Vormsel, bijvoorbeeld door ‘bijbelcodes’ te gaan kraken en………. “hoe voelt nou die Heilige Geest”? Het belooft een enerverend programma te worden!

Het geloof is bepalend in uw en ons leven, maar wij geloven ook in vernieuwing en verandering.

Dat gaat ook gebeuren met de  voorbereidingen naar het Heilig Vormsel.

Het aantal vormelingen daalt iedere jaar en daarom willen wij de voorbereidingen om het jaar gaan doen, zodat ook meerdere jongeren uit één geloofsgemeenschap samen de voorbereidingen kunnen doen.

Het Vormsel zal in 2021 weer worden toegediend (bij voldoende belangstelling).

De voorbereidingen zullen najaar 2020 starten.

Vanaf mei 2020 worden uitnodigingen verzonden en zal op website en in ONE informatie en opgave mogelijkheid worden vermeld.

Via vormselsintjandedoper@gmail.com kunt u uw zoon/dochter aanmelden vóór 19 juni 2020 o.v.v. roepnaam, doopnamen, achternaam en geboortedatum van uw dochter/ zoon en het adres en telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Mocht u vragen of ideeën  hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met iemand van de vormsel voorbereidingsgroep uit uw locatie.

Zr Monica Raassen, pastoraal werkster:    zrmonica@kanunnikessen.nl 
  06 12 97 12 00

Dorothé van Diemen Resi Speijer, Petra v Dort; Mijdrecht Wilnis

Els v.d. Wielen en Paula Timmermans; Abcoude

Linda van Bemmelen; De Hoef

Astrid Bastiaansen; Vinkeveen

 

Informatie via het centraal secretariaat: centraal.secretariaat@stjandedoper-vechtenvenen.nl

Vormsel voor volwassenen

Alle gedoopten kunnen het Vormsel ontvangen. Zij, die op volwassen leeftijd (volledig) opgenomen willen worden in de R.K. Kerk, kunnen zich wenden tot één van de leden van het pastorale team.