Vanaf 1 juli kerkbezichtiging ‘coronaproof’


Ook dit jaar zullen wij onze mooie kerk in de maanden juli/augustus op de woensdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur openstellen voor bezoekers en ook op Open Monumentendag zaterdag 12 september.

Na overleg met de daartoe bevoegde instanties is het toch mogelijk gebleken de kerkbezichtiging traditie, met een aantal Corona aanpassingen, voort te zetten. Het is wel jammer dat één van onze grote trekpleisters:  het “toren beklimmen” niet kan doorgaan, omdat de 1.5 m maategel in de toren niet te handhaven is.

In de kerk zijn er diverse maatregelen genomen die ook nodig waren voor de vieringen waarvan we gebruik kunnen maken om alles veilig te laten verlopen.

Er zal extra informatie op papier aanwezig zijn als hulp bij de bezichtiging. Bij de uitgang van de kerk is er een fraaie brochure te koop (€ 2.50) waarin alle wetenswaardigheden vermeld staan om thuis nog eens rustig na te lezen. Wij rekenen op veel bezoekers omdat er dit jaar veel Nederlanders in ons land op vakantie gaan .

Kinderen kunnen samen met hun ouders een leuke ‘speurtocht’  doen waarbij er goed rondgekeken moet worden om de antwoorden te kunnen beantwoorden.

Zullen we dit jaar de ruim 500 bezoekers uit 70 plaatsen en 12 landen van  2019 gaan overtreffen ?

Wij zijn er klaar voor. “Tot ziens in onze kerk”

P.S. U bent ook op de zaterdagavond om 19.00 uur van harte welkom om de reguliere vieringen te bezoeken.

 

Werkgroep kerkbezichtiging Stichting Vallis Pacis