Kleine bedevaart woensdag 7 oktober 19.00 uur


Een Kleine Bedevaart:De afgelopen maanden waren wel bijzonder, door het Coronavirus was het dagelijks leven volledig stil gevallen. Ook veel kerkelijke activiteiten zijn geannuleerd, zoals de vele Bedevaarten. Heel veel van onze parochianen kijken hier altijd naar uit om met velen 1x per jaar op reis te gaan naar een Bedevaartplaats. Toch willen we de moed niet verliezen en u de mogelijkheid geven om een Kleine Bedevaart mee te maken in de kerk van Vinkeveen. Op woensdag 7 oktober om 19.00 uur houden wij een plechtig Lof waar alle Bedevaartplaatsen, zoals Lourdes, Banneux en Kevelaar aan bod komen.

Waarom op 7 oktober:

Op deze dag vieren wij het feest van de Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans. Het was paus Pius V die bepaalde dat de gedachtenis van dit feest gevierd moest worden op de verjaardag van de zeeslag bij Lepanto, op 7 oktober 1571. Bij deze slag versloegen Christelijke Europese zeemachten de Islamitische Ottomanen die het Christelijke Europa bedreigden en binnenvielen.

Paus Pius V, (1566 – 1572) schreef deze overwinning toe aan de hulp van de maagd Maria, door een oproep te doen om de Rozenkrans te bidden. In de 19e eeuw werd de gedachtenis op 7 oktober uitgebreid naar de hele maand oktober, die voortaan Rozenkransmaand werd genoemd.

Paus Pius V:

Deze paus was lid van de orde der Dominicanen, deze kloosterorde heeft een wit habijt met een zwarte mantel. De paus weigerde om het kardinaal rood te gaan dragen en hield vast aan zijn witte habijt.  Vandaar dat tot heden ten dagen de paus in het wit gekleed is.

Paus Leo XIII (1878 – 1903) riep op tot een intensere Maria devotie in de maand oktober, om extra vaak de Rozenkrans te bidden .

Komt u allen naar dit Plechtig Lof.