Groene websites


Hieronder een overzicht van groene websites die ondersteund worden vanuit de Raad van Kerken:

–           www.sameneerlijketen.nl: passende recepten met seizoenvriendelijke ingrediënten op de adem van het kerkelijk jaar;

–           www.scheppingvieren.nl: gedichten, gebeden, verhalen en vieringen, die allemaal samen hangen met de thema’s klimaat, energie, water, aarde, voedsel en dieren.

–           www.symbolischschikken.nl: inspiratie voor bloemen in de kerk op de adem van het (kerkelijk) jaar en de seizoenen.

–           www.kerktuinen.nl: voorbeelden van kerktuinen als natuurtuin, pluk- of smultuin, liturgietuin, bijbeltuin, stiltetuin etc..

–           www.kloostertuinen.nl: voor inspiratie en bezieling; de website geeft onder meer informatie over te bezoeken openbare kloostertuinen.

–           www.groenekalender.nl: een aanvulling op de agenda van www.kerkenmilieu.nl, met jaarlijks terugkerende data van ‘groene heiligen en andere personen’ en seculiere dagen zoals Wereldvoedseldag, Wereldwaterdag en de Dag van de aarde. Deze data worden gecombineerd met praktijkvoorbeelden en suggesties die op de thematische websites terug te vinden zijn.