Bericht van en over pastoraal werker Jos van Os

In een nog drukke week viel ik, terwijl ik aardappels aan het bakken was, zomaar even weg. Bizar was dat ik daarbij bovenop het hete pannetje belandde, waardoor ik akelige brandwonden opliep. Noodgedwongen moest ik niet alleen een tijdje rust nemen, ook een cardiologisch onderzoek ondergaan: met mijn hart blijkt het wel goed te zitten, op de juiste plek, gelukkig. De brandwonden bleken ernstiger dan gedacht en op 11 januari onderging ik een operatie in het voor brandwonden gespecialiseerde Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk. Raar en naar allemaal;

doorgaans voel ik me zo betrokken, nu weken op afstand van ons kerkelijk leven, dat ook nog eens erg beperkt is door het aanhoudende coronavirus. Dus net als velen volg ik de kerkdiensten nu maar via de diverse media, zo ook in gebed verbonden.

Voor mij is het wel bijzonder om te ervaren hoe intens er met me meegeleefd is, in allerlei vormen: fruit, eieren, ander lekkers, bloemen; en talloze apps, mails en kaarten, ik werd er echt wat stil en verlegen van. Uiteraard kan ik niet naar ieder persoonlijk reageren en daarom zeg ik hier nu aan jullie allemaal een heel hartelijk dankjewel!

En hoop: tot spoedig weer elkaar zien en ontmoeten. Jos van Os

Time out voor pastoraal werker Jos van Os
Sinds half december is onze collega Jos van Os uit de running zoals u wellicht gemerkt zult hebben.
Na een ernstige brandwond te hebben opgelopen, heeft hij ruime tijd nodig voor een goed herstel.
Als collega’s willen we hem daarvoor tot maart de tijd geven, hij zal tot en met februari niet worden ingeroosterd voor de vieringen en andere activiteiten.
Zodra Jos hersteld is zal hij zich met zijn bekende enthousiasme weer bij ons voegen en gaan we samen met onze nieuwe pastoor er als pastoraal team met hernieuwde kracht tegenaan. Ook het parochiebestuur, als zijn werkgever, is van mening dat hij nu eerst goed moet herstellen. Gelukkig gaat hij steeds meer vooruit. Daar bidden we ook met elkaar voor.

Namens het Pastoraal Team,
zr. Monica