Alphacursus

Als ik zo om mij heen kijk … vraag ik mij soms af: heeft geloven dan nog zin?

In januari 2023 begint een serie laagdrempelige geloofsgesprekken, waarin we in 10 weken proberen te ontdekken wat voor ieder van ons de zin, de onzin of het nut  van geloven is.

Gesprekken voor als je al langer gelooft en daar steun bij hebt, of als je heel erg twijfelt, of als je juist helemaal niets met geloven en God hebt. Dan zijn we heel benieuwd naar jouw verhaal. Het kan ook zijn, dat je wilt ontdekken waar gelovigen nou eigenlijk mee bezig zijn of dat je juist je geloof zou willen verdiepen en er nieuw leven in zou willen blazen. Ook dan ben je van harte welkom.

De avonden beginnen steeds met een gezamenlijke maaltijd, waarna er een korte inleiding volgt. Daarna ga je in een klein groepje met elkaar een eerlijk gesprek aan, over hoe je met elkaar tegen het thema aankijkt. Thema’s zijn bijvoorbeeld: Waarom stierf Jezus? Hoe leidt God ons? Geneest God nu ook nog? Hoe kan ik het kwade weerstaan? Hoe zit het met de kerk?

Er is respect voor diversiteit in ieders gedachte en gevoel. Zo kun je leren van elkaars inzichten en beleving.

Veel mensen hebben deze cursus al eerder met groot enthousiasme gevolgd. Ze hebben ervaren  dat ze erdoor verrijkt en gesterkt zijn, ieder op zijn eigen manier.

Wil je wel eens zien of dit ook wat voor jou zou kunnen zijn? Dat is mogelijk door vrijblijvend aan te schuiven bij een of alle drie de experience-avonden, om letterlijk en figuurlijk te proeven hoe het er aan toegaat op zo’n avond.

De eerste wordt gehouden op donderdag 13 oktober 2022, vervolgens op 10 november 2022 en 1 december 2022 in de RK pastorie van Maarssen. De avond begint steeds met een gratis lekkere maaltijd om 18:30 uur en eindigt om 21:00 uur.

Je kunt je aanmelden voor 7 oktober voor een of alle drie de avonden via of stuur een appje naar 06-55860856 of 06-12971200 (ook voor informatie).

Nog gezelliger wordt het, als je, naast jezelf, ook nog iemand anders persoonlijk uitnodigt en meeneemt. Want hoe meer zielen hoe meer vreugd, zullen we maar zeggen!